Uz Jordanovu izložbu i brojne goste umjetnike počinje jubilarni 40. ZILIK!

Uz Jordanovu izložbu i brojne goste umjetnike počinje jubilarni 40.
ZILIK!

U Domu za djecu Vladimir Nazor, ali i na brojnim drugim gradskim lokacijama, od danas do petka održat će se jubilarno 40. izdanje jedne od najljepših karlovačkih tradicija – Zimske likovne kolonije ZILIK. Petodnevno druženje djece i likovnih umjetnika odavno je prešlo domske, a posljednjih godina i gradske i županijske granice. Tako će uz dječake i djevojčice doma “Vladimir Nazor”, kao i nadarene male likovnjake iz karlovačkih vrtića i osnovnih i srednjih škola, i ove godine u Karlovcu gostovati djeca iz svih hrvatskih domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

– Ove godine slavimo i velik jubilej pa će sve biti još malo svečanije no inače. Već na samom otvaranju imamo čast ugostiti izložbu slavnog Vasilija Jordana, koja će biti otvorena u Likovnom salonu Gradskog kazališta Zorin dom, gdje će večeras u 19.30 sati biti održano i svečano otvaranje – najavljuje ravnateljica Doma za djecu Vladimir Nazor, dr.sc. Maja Vučinić-Knežević. Ipak, sve je počelo već jutros, prvom radionicom na Malom ZILIK-u u Domu za djecu “Vladimir Nazor”.

Svakodnevno od 10 do 12 te od 15 do 17 sati, s djecom će raditi hrvatski likovni umjetnici u različitim tehnikama. U ponedjeljak će ih Hrvoje Dumančić poučavati crtežima, u utorak su na rasporedu radionice kombinirane tehnike (Marina Bauer) i karikature (Srećko Puntarić – Felix i Milan Lekić – Lex), u srijedu Leon Zakrajšek poučava monotipiju, a u četvrtak ponovno dvije radionice, koje će voditi Ivica Kiš (camera obscura) i Ivan Gregov (ilustracije). U petak će Marina Stopanja s djecom raditi u tehnici kolaža.

– Tradicionalno je postojao jedan dan karlovačkih slikara, no ove godine svaki će dan biti i u znaku naših gradskih likovnih stvaralaca, koji će također raditi s djecom – ističe ravnateljica.

Svečano zatvaranje ZILIK-a održat će se 25. siječnja u prostorijama doma, a večer prije posebnom priredbom, također već tradicionalno, djeca će gostima i donatorima pokazati što znaju i umiju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest