SDP okuplja koaliciju – u Karlovcu s HSLS-om, u županiji i SDSS

SDP okuplja koaliciju – u Karlovcu s HSLS-om, u županiji i SDSS

Nastavlja se predizborna koalicijska slagalica a kako saznajemo, posebno je živo u SDP-u koji će nakon dvanaest godina od prvog izbornog uspjeha u gradu Karlovcu ponovo pokušati osvojiti vlast, te po prvi put u povijesti to učiniti u Karlovačkoj županiji.

Tako je, kako saznajemo, SDP već praktički dogovorio koaliciju s HSLS-om na gradskoj i županijskoj razini, dok će na razini Karlovačke županije najvjerojatnije koalirati i sa SDSS-om, barem u onim općinama u kojima SDSS uživa potporu birača. Uz potporu HNS-a i HSU-a s kojima su već na obje razine potpisani koalicijski sporazumi, to znači da bi i s “lijeve” strane mogla nastupiti velika koalicija od tri i više stranaka.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković jutros nije želio govoriti konkretno s kime se pregovara, već je napomenuo da su sve opcije otvorene i da se pregovara sa svima kojima je prihvatljiva platforma i ciljevi Kukuriku koalicije.

– Kukuriku koalicija je osnova i već je potpisan sporazum sa HNS-om i HSU-om. S drugim strankama neće biti čvrstog koaliranja već se radi o podršci na izborima, rekao je Vuković dodavši kako će se pregovarati i na razini općina.

Po nekoj računici, HSLS bi u Karlovačkoj županiji koaliciji mogao donijeti do 1.500 glasova birača, a SDSS čak četiri tisuće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest