NL Volim Karlovac gradskoj vlasti zamjera nedostatak investicija

NL Volim Karlovac gradskoj vlasti zamjera nedostatak investicija

Nezavisna lista Volim Karlovac ponovo se oglasila priopćenjem, ovog puta o gradskim investicijama. Kako kažu, investicije se dijele načetiri razine, od gradskih iz proračunskih sredstava jedinice lokalne samouprave, one koje provodi država ili  tvrtke u njenom vlasništvu, mješovitim modelom javno – privatnog partnerstva i na kraju čiste privatne investicije.

– Iz ove prve skupine možemo se pohvaliti najskuplje izgrađenim vrtićem u Državi i cirkusom koji se odvijao oko tog objekta čitavo vrijeme duge gradnje sve do osnivanja posebne gradske tvrtke za predškolski odgoj samo za taj vrtić i držanja djece kući iako je sve bilo gotovo kako bi otvaranje koincidiralo sa izborima. I to bi bilo sve, do ograde na livadi na početku Radićeve ulice koja se pojavila prije nekoliko dana i koja bi trebala pretpostaviti da će se tu nešto graditi, kažu u NL. U drugu kategoriju, dodaju u NL, stiže famozuno željezničko stajalište koje “pledira da uđe u povijest nevjerojatnih investicija”.

– Rješenje se samo po sebi nameće a svodi se na osnovno preispitivanje uloge grada u postavljanju zahtjeva za navedenu građevinu do konkretnog dogovora struke oko osnovnih graditeljskih zahvata predviđenih ugovorom Ii čvrstim stavom gradonačelnika za završenjem radova. Došle su nam i dvije sportske dvorane od kojih je jednoj već procurio krov, gdje smo također reagirali. Druga je tek otvorena i nadamo se da su barem tu svi koji su trebali ( od izvođača radova, pa do onih koji su stavili potpise na preuzimanje ) obavili posao kako treba. I to bi bilo više-manje sve. Plus jedan montažni i jedan pravi rotor, stoji u priopćenju.

– Treća kategorija je našim čelnicima potpuna nepoznanica, a privatne investicije su posebna priča. U nedostatku vizije, volje i hrabrosti da privuče investitore na način kako je to, primjerice, učinio njegov kolega u Jastrebarskom, domet uprave je blistanje od sreće na otvaranju montažnih prodajnih hala koje su inercijom potrošačkog društva, trgovački lanci širili diljem države, gdje mi ni u jednom trenutku ne osporavamo i takve investicije. Jedino što je vrlo odlučno u tom smjeru napravila naša uprava bilo je da promptno obustave investiciju kampa na Korani koja je imala strahovitu “manu” da je započeta u mandatu druge vlasti. Sve to je rezultiralo izvlačenjem 6 mil. kuna za plaćanje penala i najskuplja skupina zidova od cigle koji propadaju.

Zanimljiva je i investicija preuzimanje kredita za otplatu reflektora na stadionu, ali to je već neka druga priča, kao i silne preplaćene studije i kupljene, pa istekle dozvole za gradnju.  Uglavnom, novac koji je više nego dostatan za kompletnu rekonstrukciju vrelovodne mreže i sufinanciranje ugradnje kalorimetara čime bi grijanje u sustavu Toplane moglo biti dovoljno konkurentno da ponuka korisnike na ostanak ili povratak u sustav umjesto represivnog i protuvoljnog zadržavanja kakav je sada i koji producira nezadovoljne građane što je u potpunoj suprotnosti sa osnovnom djelatnosti gradonačelnika, a to je da ima zadovoljne građane, nabrojali su u NL Volim Karlovac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest