Školski sport: Završeni gimnastika za osnovce i rukomet za srednjoškolce, slijede druga natjecanja…

Školski sport: Završeni gimnastika za osnovce i rukomet za
srednjoškolce, slijede druga natjecanja…

U punom su jeku natjecanja u školskom sportu na području Karlovačke županije pa su tako proteklog vikenda dovršena natjecanja u gimnastici za osnovne škole te u rukometu za srednjoškolce i srednjoškolke.

Najbrojnije je bilo natjecanje u gimnastici za djevojčice, na kojem su nastupile gimnastičarke iz devet osnovnih škola iz Karlovca, Duge Rese, Barilovića, Plaškog, Krnjaka i Netretića. Najuspješnije su bile Karlovčanke – prva je OŠ Švarča, ispred Dubovca i OŠ Dragojle Jarnević. Švarčanske gimnastičarke pobjedom su izborile i nastup na državnom natjecanju u Osijeku početkom svibnja. Uz njih će tamo Karlovačku županiju predstavljati i Prva OŠ Ogulin u konkurenciji dječaka. Ogulinski školarci bili su najuspješniji u konkurenciji pet škola – kako su karlovačke škole prednjačile u ženskoj gimnastici, tako su ogulinske bile najbolje u muškoj, jer uz pobjedu Prve OŠ, treće mjesto osvojila je ogulinska OŠ Ivane Brlić Mažuranić, dok je drugo mjesto pripalo dječacima OŠ Barilović.

Karlovac i Ogulin imali su najviše uspjeha i u natjecanju srednjih škola u rukometu, ali ovog puta slavili su Ogulinci i Karlovčanke. U muškoj konkurenciji Gimnazija Bernardina Frankopana Ogulin osvojila je prvo mjesto nakon što je u finalu svladala Tehničku školu Karlovac sa 12:8, dok je treća Šumarska škola Karlovac nakon pobjede nad Ekonomsko-turističkom školom sa 13:12.

Kod srednjoškolki prve su karlovačke gimnazijalke koje su u odlučujućem susretu svladale Medicinsku školu sa 22:17. Treće mjesto osvojile su rukometašice Ekonomsko-turističke škole. Ogulinski gimnazijalci i karlovačke gimnazijalke predstavljat će našu županiju na poluzavršnom natjecanju u Rijeci.

U ponedjeljak, 29. veljače, na rasporedu su natjecanje za srednjoškolce u košarci (od 9 sati u dvorani Ekonomsko-turističke škole) te za osnovce u rukometu (od 9,30 u dvorani OŠ Grabrik).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest