Dan rada zimske službe, kažu u Gradu, stoji čak 600 tisuća kuna?

Dan rada zimske službe, kažu u Gradu, stoji čak 600 tisuća kuna?

Zbog velike količine snijega koja je napadala u kratkom vremenu danas je zasijedao i gradski zimski stožer kojeg je sazvao gradonačelnik Damir Jelić. Kako je rečeno na sastanku, na terenu je sva raspoloživa mehanizacija (40-ak strojeva), kao i ljudi. Istaknuto je kako jedan dan, odnosno 24 sata rada zimske službe stoji oko 600 tisuća kuna (320.000,00 kuna za gradske, te 300.000,00 kuna državne ceste), u što nije uključen odvoz snijega.

– Osim problema sa snijegom koji neprestano pada, bilo je problema i sa drvećem koje je palo na prometnice, no to su iz tvrtke “Zelenilo” uspješno otklonili. Dogovoreno je da će se problem snijega u Riječkoj ulici riješiti odvozom snijega, što će tvrtka “Zelenilo” dogovoriti sa kooperantima, javljaju iz gradske uprave.

Komunalno redarstvo Grada Karlovca upozorava građane da su, prema Odluci o komunalnom redu dužni čistiti ispred svojih kuća. No, ukoliko to sami nisu u mogućnosti, mogu se javiti komunalnim redarima, koji su već u nekoliko navrata kontaktirali Studentski centar i uputili građane da problem čišćenja snijega riješe angažiranjem studenata. Pozivaju građane da ne ostavljaju vozila parkirana na nogostupima, jer time ralicama koje prolaze nogostupima onemogućuju čišćenje dok upozoravaju na opasnosti padanja snijega i siga sa krovova kuća.

– Posebno važno je naglasiti da su vlasnici i korisnici stanova kao i poslovnih prostora obvezni u vrijeme poledica i oborina posipavati, održavati i čistiti pješačke površine ispred navedenih objekata, čistiti stepeništa i ulaze u stambene zgrade, uklanjati led i snijeg s krovova kada je narušena sigurnost prolaznika. U protivnom, to će na njihov trošak, uz pokretanje prekršajnog postupka, učiniti komunalni redari, kažu u Gradu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest