Kolumnist Tjednika tražio od Apola da ne prikaže Svećenikovu djecu

Kolumnist Tjednika tražio od Apola da ne prikaže Svećenikovu djecu

Zanimljivu je zamolbu putem Karlovačkog tjednika voditeljima jedinog karlovačkog kina Apolo uputio filmski kolumnist Mladen Skukan. Nakon opsežne opservacije kako je film Vinka Brešana “Svećenikova djeca” ništa drugo nego sprdnja s Crkvom i “govor mržnje i netolerancije spram katoličke vjere, kršćanskih moralnih vrijednosti i ostalih konfesija”, Skukan je voditelje “Apola” zamolio da ovaj film skinu s repertoara kina.

Film koji već puni kina diljem Hrvatske bi se, po Skukanu, trebao prikazati i u neposrednoj blizini crkve pa autor teksta smatra da bi skidanje filma bio izraz elementarnog poštivanja Božjeg hrama u susjedstvu. U tekstu se čak dotakao i cijelog Brešanovog opusa ustvrdivši kako je ovaj “politički provokator” već vrijeđao Domovinski rat.

Na Facebook stranici kina Apolo razvila se zanimljiva rasprava o tekstu o kojem se Karlovački tjednik već očitovao da je to isključivo mišljenje autora no zanimljivo, kako navode na svojoj FB stranici čak su otkazali i suradnju filmskom kolumnistu.

– Mi ćemo se suzdržati od komentara, jer mišljenja smo da bi svaki komentar na ovakav medijski istup spram filma kao umjetničkog izražaja bio i više nego suvišan, kažu u Apolu dok su svoje pratitelje na najpopularnijoj društvenoj mreži pozvali da putem komentara daju svoje mišljenje o apelu prikladnijem za Srednji vijek nego 21. stoljeće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest