Sporedne ceste zatrpane snijegom, naselja već danima odsječena, djeca ne idu u školu

Sporedne ceste zatrpane snijegom, naselja već danima odsječena,
djeca ne idu u školu

– Djeca nam već četiri dana ne idu u školu, noćas opet nije bilo struje. Ne možemo do trgovine a zalihe su nam pri kraju, ispričala je za KAportal Mira Vračar iz Donje Trebinje, još jednog naselja koji je zbog katastrofalno očišćenih sporednih cesta ostala bez komunikacije sa svijetom.

Kako kaže, put do njezine kuće u kojoj živi s mužem i dvoje djece doslovno je zatrpan dok je snijeg nemoguće ručno očistiti. Do škole je tri kilometra ali put je potpuno neprohodan. 

– Mjesno stanovništvo pokušalo se probiti manjim traktorom, a rezultat se vidi na fotografijama.  Samo glavna cesta u Gornjoj Trebinji je pročišćena, dok su ostali lokalni putovi, ukupne dužine oko 10 kilometara i dalje neprohodni, priča Mira Vračar.

Od čišćenja je, kažu nam mještani, odustali čak i lokalni “kooperant” s ralicom dok su se na njega požalili i drugi stanovnici Trebinje. Kažu da im je, umjesto da očisti prilaze, snijeg samo još dodatno nanio ispred kuća. Mještani su se požalili predsjedniku Mjesnog odbora Kamensko Amirudinu Talakiću ali dodaju da dosad nisu dobili odgovor.

Trebinja naravno nije jedino odsječeno mjesto zbog visokih nanosa snijega. Iako su glavne prometnice dobro očišćene, problemi su na sporednim cestama po cijeloj županiji dok je osim u okolici Karlovca najkritičnije na području Krnjaka i Slunja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest