Počeo ZILIK – razigrano, šareno i veselo druženje djece i umjetnika

Počeo ZILIK – razigrano, šareno i veselo druženje djece i umjetnika

Iako je službeno svečano otvaranje na rasporedu tek večeras u 19,30 sati, uz izložbu Vasilija Josipa Jordana u Izložbenom salonu Zorin doma, jubilarni 40. ZILIK započeo je uobičajeno veselo, šareno i razigrano već u jutarnjim satima, otvaranjem Malog ZILIK-a u Domu za djecu Vladimir Nazor. Svakog dana, od 10 do 12 te od 15 do 17 sati, mališani karlovačkog ali i svih drugih domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske, kao i karlovačkih vrtića i osnovnih i srednjih škola, učit će likovne tehnike uz goste – poznate hrvatske umjetnike. Danas su tako, radili s Hrvojem Dumančićem koji ih je poučavao tehnici crteža.

U utorak su na rasporedu radionice kombinirane tehnike (Marina Bauer) i karikature (Srećko Puntarić – Felix i Milan Lekić – Lex), u srijedu Leon Zakrajšek poučava monotipiju, a u četvrtak ponovno dvije radionice, koje će voditi Ivica Kiš (camera obscura) i Ivan Gregov (ilustracije). U petak će Marina Stopanja s djecom raditi u tehnici kolaža.

Svakodnevno će gosti ZILIK-a, dakako, biti i brojni karlovački slikari. Svečano zatvaranje ZILIK-a održat će se 25. siječnja u prostorijama doma, a večer prije posebnom priredbom, također već tradicionalno, djeca će gostima i donatorima pokazati što znaju i umiju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest