Fotke mladih iz cijele Europe, poklon priča i bend na koji treba obratiti pažnju

Fotke mladih iz cijele Europe, poklon priča i bend na koji treba
obratiti pažnju

S malim kašnjenjem, uzrokovanim očajnim vremenskim prilikama i u Karlovcu i u Zagrebu, počela je šesta ovosezonska KAbina u Edisonu. Zbog prometnog kolapsa u metropoli kasnili su gosti, a gusta magluština i ledena kiša smanjili su broj posjetitelja. Ipak, kako to ponekad biva, iz svega se neočekivano izrodila vrlo lijepa večer. Posjetitelji su počeli pristizati, gosti pripremili izložbeni i glazbeni dio i na kraju je to bio još jedan ugodan ponedjeljak uz zanimljivu međunarodnu izložbu fotografija, odličnu svirku, već “tradicionalnu” poklon-priču te dodatnu humanitarnu komponentu.

Dino Đula, Sinjanin s trenutačnim mjestom boravka u Zagrebu, predstavio je projekt “Peace in media”, izložbu fotografija mladih autora iz cijele Europe, nastalu u okviru EU projekta “Youth in action”.

Ova putujuća izložba, nakon brojnih europskih zemalja, u Hrvatskoj je prikazana u Zagrebu, Splitu i Karlovcu. Interesom koji je pokazan u Hrvatskoj vrlo su zadovoljni bili i sami organizatori u Barceloni, jer je u većini zemalja izložba bila u samo jednom gradu.

Dino je osim o izložbi, govorio i o samom projektu “Youth in action”, vrlo interesantnom za mlade – primjerice, zahvaljujući sudjelovanju u njemu, tjedan dana u Barceloni proveo je za nekih 400 kuna.

Zvonku Obajdin publika KAbine mogla je upoznati još u prošloj sezoni u sasvim drugačijoj ulozi – kao kantautoricu. Neke stare, a neke nove pjesme, danas su mogli čuti u novom ruhu, uz bend Svemir (Aleksandra Dokmanović, San Mikulec, Matko Boršić). Vrlo kvalitetna svirka opravdano je zaslužila i “bis” i možemo reći kako je definitivno riječ o bendu na koji treba obratiti pažnju i, budete li u prilici, svakako ih poslušajte, a možete i nabaviti njihov prvi album koji nosi ime benda.

I ovog ponedjeljka publika je dobila na poklon kratku priču, riječ je o priči “Marta sanja Mjesec”, autorice pod pseudonimom Marinela.

KAbina je ovog ponedjeljka započela i humanitarnu akciju za pomoć karlovačkoj obitelji Šimić, ocu s troje maloljetne djece, koji su ostali bez majke i supruge i u teškoj su financijskoj situaciji. Akcija će se nastaviti i sljedećeg ponedjeljka u Modsu, a ovom prigodom i organizatori i svi izvođači odrekli su se svojih honorara u tu svrhu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest