Poplavljeno Logorište, naselja nizvodno od Karlovca, procurio i famozni Drežnički zid

Poplavljeno Logorište, naselja nizvodno od Karlovca, procurio i
famozni Drežnički zid

Situacija s izljevanjem rijeka alarmantna je i na području Plaškog gdje su noćas, javlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje, pripadnici Gorske službe spašavanja intervenirali u tamošnjim poplavljenim naseljima. Pod vodom su dijelovi Koritinje i Husja u okolici Karlovca, kao i Mekušansko Polje i područje Logorišta.

Pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi grada Karlovca i Ogulina kao i lokalni DVD-ovi rade na ispumpavanjima vode i gradnji  zečjih nasipa prema ugroženim stambenim objektima. Vodostaj Kupe u 9 sati iznosi 771 centimetar i na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave. cur

Zbog nabujalih rijeka zatvorene su sljedeće prometnice –  Državna cesta D42 Oštarije-Ogulin ,D42 Sv.Petar-Hreljin-Gomirje, Ulica Bernandina Frankopana,Ogulin (zbog izlijevanja vode u Đulinom Ponoru), ulica kod šetališta Krlenac u Ogulinu, cesta od Oštarija prema Skradniku, D23 Duga Resa-Šeketino Brdo.

Most u Belavićima u Dugoj Resi zatvoren je zbog poplavljenog mosta, ŽC3185 Logorište – Mala Švarča, ŽC 3149 Husje – Vodostaj – Donje Mekušje, Mekušanska cesta LC34072 kod stadiona, Obala Ivana Trnskog, Karlovac i DC 36 prema Koritinji,ŽC Slunj-Furjan-Bogovolja i LC Veljun – Poloj zbog poplavljenog mosta na rijeci Korani.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest