Kupa na 775 cm, Korana i Mrežnica također u padu, rijeke i dalje izvan svojih korita

Kupa na 775 cm, Korana i Mrežnica također u padu, rijeke i dalje
izvan svojih korita

Tijekom noći vodostaj rijeke Kupe u Karlovcu pao je za svega osam centimetara a nakon što je jučer u 16 sati dosegao 784 centimetara te konačno prestao rasti. Dobra je vijest da su počele opadati i Korana i Mrežnica.

Po mjerenjima službi Hrvatskih voda, vodostaj u 7 sati ujutro iznosi 775 centimetara no rijeke Kupa, Korana, Dobra i Mrežnica i dalje su izvan svojih korita i uzrokuju velike probleme stanovnicima naselja nizvodno od Karlovca Vodostaja i Koritinje, te Logorišta, Mekušja, Priselaca, kao i na području grada Ogulina.

– U protekla 24 sata JVP grada Karlovca i JVP Ogulin s lokalnim DVD imali su pune ruke posla oko ispumpavanja vode i gradnje zečjih nasipa prema ugroženim stambenim objektima i prijevoz ugroženih osoba na sigurno, kažu u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje te dodaju da su vatrogasci čamcima prevozili bolesne osobe na dijalizu u OB Karlovac.

Pretpostavlja se da će se rijeke u svoja korita povući kroz jedan ili dva dana kad će se moći normalizirati promet  ali i sanirati šteta.

I dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave. Trenutno su zbog vode na kolniku zatvorene za promet: ŽC 3149 Gradac – Vodostaj -Donje Mekušje – Husje – Kobilić; D-36 Karlovac – Pisarovina (Selce, Koritinja, Rožan-breg); ŽC3185 Logorište – Mala Švarča; LC 34072 Gornje Mekušje – Kamensko, LC 34138 Veljun – Poloj

KAportal.hr

Kako je to jučer izgledalo pogledajte u našoj foto galeriji…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest