Sutra u Vili Anzić otvaranje Kuće slavnih karlovačkog planinarstva

Sutra u Vili Anzić otvaranje Kuće slavnih karlovačkog planinarstva

Planinarski savez grada Karlovca, u suradnji sa Centrom za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu te Planinarskim društvom Karlovac sutra (četvrtak) u 19,30 otvara Kuću slavnih karlovačkog planinarstva. Za Kuću slavnih izabrana je Vila Anzić na Borlinu, inače sjedište CEIK-a Braća Seljan.

– Kuća slavnih karlovačkog planinarstva obuhvaća zaslužne pojedince koji su svojim djelovanjem pridonijeli razvitku planinarstva u gradu Karlovcu. To se jednako odnosi na one koji su djelovali u planinarskoj organizaciji od kraja 19. stoljeća, te na one koji su radili izvan te organizacije još od vremena Dragojle Jarnević, rekao je jedan od začetnika otvaranja Kuće slavnih Mladen Kuka.

Kako kaže, planinarstvo je s načinom života i etikom koje donosi, doseg građanskog društva kao i postignute visoke razine svijesti o potrebi očuvanja prirode i okoliša. U tom području ljudskog djelovanja, Karlovac može biti izuzetno ponosan na sve što se radilo u smislu organiziranja planinarstva i planinara, a sve to ne bi bilo moguće bez pojedinaca koji su izuzetnim doprinosom, svojim časnim imenom i prezimenom, tkali tu povijest koju ćemo ovom Kućom zabilježiti za buduće naraštaje.

– Kuća slavnih biti će dopunjavana tijekom vremena. Njezin je edukativni smisao neprocjenjiv u odgoju mladih planinara koji će sutra nositi ono što im ostavimo, dodaje Kuka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest