U Apolu Svećenikova djeca, Asterix i Obelix u Britaniji i dodatni sadržaji

U Apolu Svećenikova djeca, Asterix i Obelix u Britaniji i dodatni
sadržaji

Nadolazećeg vikenda kino Apolo ponovno nudi zanimljiv program. U subotu su, zbog velikog interesa, na rasporedu dvije projekcije aktualnog hrvatskog hita “Svećenikova djeca” – u 19 i 21,30 sati, dok će na nedjeljnoj jutarnjoj matineji mališani, ali i oni stariji, zasigurno uživati uz film “Asterix i Obelix u Britaniji”, s početkom u 11 sati.

Uoči prve projekcije Svećenikove djece publiku će pozdraviti i ekipa ovoga hita hrvatske filmske sezone. Dolaze Vinko Brešan – redatelj, Mate Matišić – scenarist i autor glazbe, Nikša Butijer – glumac u ulozi trafikanta Petra te Karlovčanin Ljubomir Jurković Deda – glumac u ulozi biskupova tajnika.

Film o svećeniku koji na dalmatinskom otoku počne bušiti zapakirane kondome kako bi povećao natalitet imat će i svoju edukativnu najavu. Tako će sutra (četvrtak) u 11 sati u Supernovoj kostimirani svećenik (uostalom, dolazi i vrijeme fašnika) građanima dijeliti kondome te edukativne letke o HIV-u, virusu koji uzrokuje zasad neizlječivu bolest AIDS (sindrom stečene imunodeficijencije, tj. nedostatka imunosti). Akciju su potpomogli HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa te Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, koji su ujedno donirali kondome i edukativne letke.

U nedjelju, pak, prije filma koji prati dogodovštine i borbu popularnih Gala protiv Cezara u njegovom naumu da osvoji otok smješten na samom kraju poznatog svijeta, tu tajanstvenu zemlju poznatu kao Britanija, održat će se pokazna radionica stop animacije ispred dvorane. Tijekom radionice, koja počinje u 10,30 sati, najmlađi će imati priliku upoznati se sa ovom tehnikom izrade filma koja se sve više koristi ne samo u animiranom filmu već i u reklama, video spotovima i sl.

Pratite Facebook stranicu Kina Apolo (https://www.facebook.com/kinoapolo), jer gledatelje i lajkere očekuju i dodatna iznenađenja i nagradne akcije!

KAportal.hr

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest