Danas i sutra medijska edukacija Domaćih za mlade u Gimnaziji Karlovac

Danas i sutra medijska edukacija Domaćih za mlade u Gimnaziji
Karlovac

Domaći – udruga za kreativni razvoj, nastavlja s medijskim edukacijama namijenjenima mladima, učenicima i studentima te članovima udruga civilnoga društva dvodnevnom radionicom online novinarstva i uređivanja radijske emisije. Radionica je nastavak na radionice i tribine o aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji, direktnoj demokraciji i direktnoj akciji, korištenju društvenih mreža i aktivistički pristup novinarstvu.

Edukacije će se odvijati 23. i 24. siječnja u informatičkoj učionici Gimnazije Karlovac (oba dana s početkom u 18 sati), a polaznici će naučiti koristiti WordPress, jedan od trenutno najpopularnijih alata za objavljivanje i održavanje blogova koji koriste mnogi najjači svjetski medijski projekti. Uz to praktično će se raditi na izradi radijske emisije i internet radio streaminga. Po završetku edukacija projekt se nastavlja produkcijom radijskih emisija na temu kulture mladih i nezavisne kulture koje će se emitirati na lokalnoj radijskoj postaji i putem interneta.

Kroz projekt Mladi – aktivizam – mediji želi se informirati mlade i širu javnost u Karlovcu o aktivnostima udruga i inicijativa mladih, te pokazati primjere i mogućnosti aktivnog uključivanja u život zajednice. Namjera nam je potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u javnim i nezavisnim medijima ali i društvenom i kulturnom životu zajednice uz informiranje i povezivanje grupa i pojedinaca.

Radionice i predavanja namijenjene su učenicima, članovima udruga mladih i za mlade, udrugama civilnoga društva i ostalim zainteresiranim građanima.

Projekt provodi Udruga za kreativni razvoj Domaći  uz  potporu Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest