Biserka Vranić ide po 4. mandat – HDZ joj sprema protukandidatkinju

Biserka Vranić ide po 4. mandat – HDZ joj sprema protukandidatkinju

Jedina gradonačelnica u Karlovačkoj županiji, Biserka Vranić, na čelu Ozlja nastojat će biti i iduće četiri godine. Na lokalnim izborima u svibnju ide po svoj 4. mandat, odlučio je SDP, koji će u gradu na Kupi koalirati s HNS-om i HSU-om .

– Ljudi inače žele novi mandat ako misle da imaju neke projekte koje trebaju dovršiti, a ja mislim da je biti na čelu grada u vrijeme ulaska u EU posebno vrijeme i za to se treba posebno pripremiti. Mi jesmo: dovršili smo planirane projekte i pripremili se za novi sustav koji nas čeka, drugačiji način rada i financiranja projekata. Ne trošimo više nego što imamo, realni smo u željama, uporni u realizacija i mislim da su to osobine koje nam mogu pomoći u tom novom vremenu, objašnjava Vranić.

Zato su već pripremili niz projekata za koje vjeruju da će novac stići i iz domaćih i europskih fondova, od pročistača otpadnih voda i područnog grijanja na biomasu do onih turističkih. Tu je i daljnje komunalno uređenje grada i, ono najvažnije, preduvjeti za razvoj gospodarstva.

– Za budućnost grada iznimno je važno pojačati aktivnost u Poslovnoj zoni Lug. Činimo sve kako bi “veliku zonu” stavili u funkciju i dobili jednog ili dva velika investitora. To je važno, čak i važnije od svih projekta u budućnosti jer 100 – 200 novih radnih mjesta značilo bi materijalnu sigurnost građana i sigurnost proračuna, kaže gradonačelnica.

Iako kandidati za gradonačelničko mjesto ostalih stranaka službeno još nisu poznati, neslužbeno doznajemo da će HDZ ovaj put Biserku Vranić pokušati svrgnuti kandidatkinjom, nestranačkom Gordanom Lipšinić. Za njenu zamjenicu navodno će kandidirati Nadu Diković.

– Ne bojim se konkurencije, dobro je da postoji, a građani će izabrati. Ne osjećam se ugroženom ni od koga; kad si duže na nekoj poziciji stvarno si u svakom filmu, ni jedan problem nije ti nepoznat i, praktično, za većinu imaš rješenje. Jedino što može biti opasnost je da sam ljudima, nakon toliko godina, dosadila, šali se Vranić, poručujući da je najvažnije što je nitko ne može prozvati da je potrošila ono što nije smjela, uzela što nije njeno i da nije napravila što je trebala.

Dijele li Ozljani mišljenje “svog Bandića”, kako je nerijetko nazivaju, pokazat će za četiri mjeseca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest