Investitori nas zaobilaze jer HDZ-ova vlast nema gospodarsku strategiju

Investitori nas zaobilaze jer HDZ-ova vlast nema gospodarsku
strategiju

Na podatak iz Agencije za investicije i konkurentnost da investitori 58 projekata ukupno vrijednih 5,88 milijardi eura, od svih županija nisu zainteresirani uložiti ni euro jedino u Karlovačku županiju danas je  reagirala oporba. Kako je rekao SDP-ov kandidat za župana Boris Ožanić, to ih ne iznenađuje, ali zabrinjava što bi, kaže, “trebalo i sve građane županije”.

– Rezultat je to sustavne višegodišnje nebrige i nesposobnosti HDZ-ove vlasti u Karlovačkoj županiji. usprkos dobroj prometnoj povezanosti, dobroj obrazovnoj strukturi stanovništva, iskustvu u industriji i drugim gospodarskim granama, strani investitori nas zaobilaze. Dakle, imamo sve komparativne prednosti za investicije i slaba točka cijele priče se nameće sama po sebi: trenutna vlast jednostavno nema jasnu strategiju gospodarske politike, nije formirala stručne timove čija bi zadaća bila lobiranje i privlačenje stranih investitora te pisanje programa za osiguranje financijskih sredstava iz EU fondova, kaže Ožanić.

Dodaje da je  nakon dugogodišnje vladavine HDZ-a Karlovačka županija postala uspavana, samozadovoljna jedinica područne samouprave, usmjerena na sebe samu i nesposobna poboljšati uvjete života svojih građana te u predizbornom duhu dodaje kako je “vrijeme da druga opcija dobije šansu”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest