Istina je suprotna? Vučić tvrdi da je KŽ prva po investicijama po broju stanovnika

Istina je suprotna? Vučić tvrdi da je KŽ prva po investicijama po
broju stanovnika

– Pokazatelji su, srećom, sasvim drugačiji, a da je istina da investitori nisu zainteresirani ulagati u našu županiju, to bi nas sve trebalo zabrinjavati: od politike, i  vladajućih i oporbe, nadalje! Rekao nam je to karlovački župan Ivan Vučić, komentirajući nedavno objavljen podatak da od 58 projekata u portfelju Agencije za investicije i konkurentnost nema niti jednog iz naše županije.

Srećom, odnosi se to samo na one investitore s kojima Agencija trenutno surađuje,  pa to što sada nema tvrtke koja je ovdje započela ulaganje, napominju i iz same Agencije, ne znači da ulaganja nisu u planu.

Da jesu i da ih je bilo, po riječima župana Vučića, potvrđuju podaci  HGK Županijske komore Karlovac i Ureda za gospodarstvo.

– U prilog tome govori i to što smo, od šest gospodarskih pokazatelja, u njih pet najuspješnija županija u zemlji. Među tim pokazateljima su i investicije po broju stanovnika, kazao je Vučić, napomenuvši da rade prema Vladinom Planu 21 i županijskoj Razvojnoj strategiji.

Iznenađen je, pak, što je na podatak o investicijskim projektima Agencije za investicije i konkurentnost odmah reagirao SDP, točnije, Vučićev izgledni protivnik za mjesto karlovačkog župana.

– Čudi me da Boris Ožanić to komentira dok pola županije nema struje i prijeti opasnost da ostane bez vode jer ne rade prepumpne stanice, kazao je, primjetivši da je netko kandidat za župana tek kad kandidaturu potkrijepi potrebnim brojem potpisa, pa to još nisu ni on ni Ožanić.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest