Noć muzeja privukla 2.163 posjetitelja – afrički motivi grijali u ledenoj noći

Noć muzeja privukla 2.163 posjetitelja – afrički motivi grijali u
ledenoj noći

Noć muzeja definitivno je manifestacija koju su Karlovčani, kao i drugi stanovnici Hrvatske, iskreno prigrlili. Pokazuje to podatak da je sinoć, unatoč tome što su mnogi bili prikovani uz televizijske ekrane i polufinalnu utakmicu Svjetskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Danske te unatoč velikoj hladnoći i ledenih -8, čak 2.163 građana noć odlučilo provesti u Gradskom muzeju ili Galeriji Vjekoslava Karasa.

U ledenoj siječanjskoj noći posebno atraktivno bilo je zagrijati se uz afričke motive u Karasu – izložba i predavanje posvećeno brojnim karlovačkim istraživačima Afrike, ali i afrički plesovi i ritmovi, te prezentacija afričkih ritmova, privukli su mnoge da se barem na trenutak u mislima presele na vrući crni kontinent. Oni koji to nisu učinili tijekom Noći muzeja, a željeli bi podrobnije razgledati vrijednu izložbu o Karlovčanima u Africi, ne moraju brinuti – otvorena je sve do kraja travnja.

U Gradskom muzeju, pak, sve je bilo u znaku vremena neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Posjetitelji su mogli razgledati vrijednu izložbu o Galeriji slika grada Karlovca, koja je djelovala od 1945. do 1954. godine i bila prva takva gradska ustanova u Hrvatskoj, poslušati predavanje o hrvatskoj kinematografiji u posljednjim danima NDH i prvim danima nakon oslobođenja, kao i vidjeti film “Oslobođenje Zagreba”.

I u muzeju je, dakako, bilo i zanimljivih glazbenih i zabavnih programa, a kao i svake godine organizirano je i stručno vodstvo za građane pri razgledavanju stalnog muzejskog postava.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest