Na humanitarnom turniru prikupljeno 10.500 kuna za udrugu Marijini obroci

Na humanitarnom turniru prikupljeno 10.500 kuna za udrugu Marijini
obroci

Tradicionalni humanitarni malonogometni turnir gradskih tvrtki ove je godine bio namijenjen pomoći volonterskoj humanitarnoj organizaciji Marijini obroci Hrvatska, podružnici svjetske organizacije Mary’s Meals, osnovane u Škotskoj, a kojoj je osnovni cilj osigurati po jedan topli obrok dnevno za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. Na turniru su nastupili Čistoća, Zelenilo, Javna vatrogasna postrojba, Vodovod i kanalizacija, Inkasator, Grad, Županija te ekipa novinara, a prikupljeno je 10.500 kuna, što će biti ogromna pomoć u radu.

– Zaista smo presretni, jer mnoge će iznenaditi podatak da u tri najsiromašnije afričke zemlje, u kojima imamo svoje školske kuhinje, za jedno dijete godišnje treba, iz naše perspektive, samo 75 kuna, kako bi svakodnevno imalo topli obrok – ističe Dunja Šobak, volonterka Marijinih obroka.

Gradonačelnik Damir Jelić naglasio je kako je ovo samo prvi korak i kako će i Grad Karlovac i Karlovačka županija u skladu sa svojim mogućnostima i dalje pomagati ovoj udruzi.

– Ni mi nismo bez problema, no bitno je imati veliko srce i onda se može pomoći svima – kazao je Jelić.

Sportski rezultati ipak su bili u drugom planu, no napomenimo kako je prvo mjesto osvojila momčad Čistoće, koja je u finalu tek nakon izvođenja kaznenih udaraca svladala Karlovačku županiju, dok je treće mjesto pripalo Inkasatoru.

Zanimljivo, iako je nepisano pravilo turnira da pojedinu momčad neće činiti igrači koji nisu djelatnici gradske tvrtke, Grada, Županije ili iz novinarske struke, momčad Zelenila došla je pojačana s Ivanom Turkovićem bivšim igračem NK Karlovca, inače sinom direktora Stjepana Turkovića te njegovim prijateljem. Obojica su dobri nogometaši a kako nisu djelatnici Zelenila bila je i uložena žalba.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest