KAbina uz filmove mladih Karlovčana, mladi zagrebački bend i šibensku kratku priču

KAbina uz filmove mladih Karlovčana, mladi zagrebački bend i
šibensku kratku priču

U vrlo dobro popunjenom Mods Caffeu novo izdanje KAbine, sedmo u ovoj sezoni, posjetiteljima je donijelo filmsko-glazbeno-književni program. Na samom početku, u sklopu projekta “Priča za ponijeti” svi prisutni dobili su na poklon kratku priču Šibenčanina Edija Labora “Šablona”.

Potom je krenulo predstavljanje mladih karlovačkih filmaša okupljenih u Kinoklubu Karlovac i videodružini karlovačke Gimnazije. Od male školske filmske grupe, do sjajnih kreativaca koji su gradu donijeli prekrasne projekte poput Riječnog ljetnog kina, međunarodnog Four River film festivala, stalnog domaćinstva Filmske revije hrvatske mladeži i, napokon, kina Apolo u suradnji s tvrtkom Tabopromocija, mladi karlovački filmaši zaslužuju samo velike pohvale i čestitke. Vidjeli smo i nekoliko njihovih uradaka, svi redom popraćeni su zasluženim aplauzom, a posebno treba istaknuti još jedan u nizu animiranih filmova koji je ostvario i međunarodne uspjehe – riječ je o animiranom filmu Nine Čorak “Kad jednom smrkne, drugom svane”, koji je dobio priznanja na međunarodnim filmskim festivalima u Italiji i Irskoj.

Mladi zagrebački rock bend Indigo Red zadobio je glasan aplauz podrške nakon što su poručili kako im je ovo prvi puta da sviraju izvan Zagreba. Krenuli su odlično, s dvije-tri zanimljive i kvalitetne autorske stvari privukli pažnju publike i dobili topao pljesak, no tada su ih malo omeli tehnički problemi (“otišao” gitarski kabel) pa su nakon podulje stanke nastavili u akustičnom izdanju, nešto manje upečatljivo, ali svakako pohvalno da su bili spremni za rezervnu varijantu.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina je u Edisonu, a gosti su mladi karlovački fotograf Pavle Kocanjer i zagrebački rock bend Sebastian Doe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest