Dvorana ETŠ-a na proljeće ide u sanaciju, tko je krivac za milijunsku štetu?

Dvorana ETŠ-a na proljeće ide u sanaciju, tko je krivac za
milijunsku štetu?

Krov na dvorani kod Ekonomske škole u Karlovcu najvjerojatnije će na proljeće sanirati Karlovačka županija i Grad Karlovac. Najavio je to na ” aktualcu” jučerašnje Županijske skupštine pročelnik Željko Šančić, odgovarajući na vijećničko pitanje Đurđe Ivković Macut. Podsjetivši da je dvorana, zatvorena za zbog opasnosti od urušavanja krova, izgrađena 2007., Ivković Macut rekla je da su se prvi nedostaci na dvorani, vrijednoj 14 milijuna kuna, već tada vidjeli.

– Je li dvorana uopće imala uporabnu dozvolu? Predviđeni troškovi sanacije narasli su na 1,2 milijuna kuna, a vjerojatno će biti i veći. Za višemilijunsku štetu krivac bi morao imati ime i prezime jer ovakav propust je nedopustiv, ustvrdila je Ivković Macut.

Da je natječaj za odabir ponuđača za gradnju dvorane raspisalo tadašnje Ministarstvo prometa, podsjetio je Željko Šančić, kazavši da je, kao najpovoljniji, odabran koncern Coning, odnosno, izvoditelj Projekt gradnja.

– Kad je dvorana završena primjećen je cijeli niz propusta, izvoditelj ih je u nekoliko navrata pokušao ukloniti, ali, na žalost, način nije bio adekvatan, ispričao je Šančić.

Krov na dvorani je curio, a to se vidjelo i na podu, zidovima, instalacijama, ali i termo izolaciji “koja se natopila vodom toliko da je cijelu konstrukciju krova povlačila prema dolje”.

-Pozvan je sudski vještak, pisani su dopisi u Zagreb u nekoliko navarata, iz Ministarstva prema Coningu i nadzornom organu, izvođač se žalio da su garancije prošle, ali na statiku je 10 godina garancija i zatraženo da se sanira taj propust. Dvoranu su obišli župan i gradonačelnik, uočili nedostatke i rekli ako sanaciju krova ne napravi u primjerenom roku onaj tko ga radio, uskočit će Grad i Karlovačka županija, kazao je Šančić.

Dodao je kako još razmjenjuju dopise s Ministarstvom, odnosno, nadzornim organima i izvođačem radova jer žele jamstva za novac budu li išli u sanaciju krova.

-Isti je izvoditelj koji trenutno radi Tehničku školu u Vukovaru, što im je prioritet, i vrlo izvjesno da neće doći. Kada dođe proljeće, a vjerujem da će se do tada proceduralno sve napraviti, vjerojatno će Županija i Grad krenuti u sanaciju krova, najavio je Šančić.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest