Vrhovni sud odlučio – HRK Pribaniću mora platiti 700 tisuća kuna, prijeti ovrha

Vrhovni sud odlučio – HRK Pribaniću mora platiti 700 tisuća kuna,
prijeti ovrha

Nakon što je uz pomoć pola milijuna kuna iz gradskog proračuna uspio preživjeti 2012. godinu i izbjeći stečaj, Hrvatski radio Karlovac u novim je problemima. Naime, Vrhovni sud RH potvrdio je presudu Županijskog suda da bivšem direktoru Dragutinu Pribaniću ipak mora isplatiti oko 700 tisuća kuna odštete zbog nezakonitog otkaza iz 2003. godine.

Direktor i glavni urednik HRK-a Mišo Milovanović potvrdio nam je da su dobili odluku Vrhovnog suda ali i da Radio nema novca za isplatu duga. Na odluku više ne postoji pravo žalbe tako se HRK ponovno nalazi pred prijetnjom ovrhe dok je opet odluka na vlasnicima, prije svih – karlovačkoj gradskoj upravi. Ostaje pitanje ima li prostora za dogovor s Pribanićem.

Agonija HRK-a započela je upravo presudom Županijskog suda a potom i blokadom računa. Tada je otkrivena i lažna diploma direktora Marijana Stavljenića, a kad je već bilo evidentno da je stečaj Radija sljedeći potez, Grad Karlovac je iz proračuna izdvojio pola milijuna kuna kako bi se platili nagomilani troškovi i plaće radnika. Od toga je Radio dobio svega 350 tisuća jer je ostatak odmah “pojeo” bankovni “cash pool”. U međuvremenu HRK je uspio racionalizirati poslovanje, ostao je s pola djelatnika no ovrha ponovo prijeti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest