Saborčani u problemu oko legalizacije – nestali projekti njihovih kuća?

Saborčani u problemu oko legalizacije – nestali projekti njihovih
kuća?

Brojni mještani Saborskog, mjesta na jugu Karlovačke županije koje je u Domovinskom ratu bilo potpuno razrušeno, a čije su kuće sagrađene u programu obnove našli su se u nezgodnoj situaciji jer ne znaju gdje je završila projektna dokumentacija njihovih kuća, piše lokalni portal Saborsko.net.

Dokumentacije nema, a bez nje ne mogu legalizirati objekte što moraju učiniti do 30. lipnja ove godine. Kako se navodi na stranici Saborsko.net, u  Općini Saborsko je pronađeno samo 30-tak projekata koji su podijeljeni “sretnicima” kojima će to uštedjeti i novac i vrijeme i živce dok su ostali u neizvjesnosti.

–  Bio sam u kontaktu s nekoliko osoba koje su obilazile ustanove i poduzeća, od Karlovca do Zagreba, koja su imala veze s projektiranjem i obnovom naših kuća u Saborskom i nisu pronašli ništa. Neka su poduzeća pred zatvaranjem, u našem slučaju je to Industrogradnja koja je bila glavni izvođač radova u Saborskom i koja je projektirala veliki broj naših kuća. Kod njih u Zagrebu je ovih dana pravi ršum, preostali uredi se sele iz upravne zgrade u Savskoj 66, jer su je prodali, a sve dokumente odvoze u Donju Lomnicu u nekakva njihova skladišta, onako na hrpu, kaže revoltirani administrator stranice čija je kuća također obnovljena u programu obnove.

–  Svi objekti koji imaju rješenje o obnovi, o tehničkom pregledu i primopredajni zapisnik su legalni. Uz navedeno je potrebno priložiti projekat objekta – kojeg nemamo ili snimak izvedenog stanja koji se, naravno, plaća. Koliko? To  zna ovlašteni arhitekt, kaže.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest