Grad kupio 18 stanova za 4,8 mln kn, u ovoj godini kupuje još toliko

Grad kupio 18 stanova za 4,8 mln kn, u ovoj godini kupuje još
toliko

Više od 4,8 milijuna kuna Grad Karlovac je izdvojio za kupnju 18 stanova a nakon što je odustao od stambenog zbrinjavanja građana s gradske liste putem obnove zgrade “samačkog hotela” u Ulici Milutina Cihlara Nehajeva u karlovačkoj gradskoj četvrti Švarča.

Podsjetimo, obnova zgrade u Nehajevljevoj ulici bio je jedan od prioritetnih projekata HDZ-ove gradske vlasti u prošloj godini no zbog problema sa statikom zgrade odlučeno je da je bolje da se novac za obnovu utroši u kupnju stanova te na taj način zbrine još više obitelji i pritom – uštedi.

Kako nam je kazala glasnogovornica gradske uprave Ana Župančić, Povjerenstvo za kupnju stanova temeljem javnog natječaja prikupilo je 252 ponude i do sada je  otkupljeno 18 stanova.

– Radi se o dvije garsonjere, šest jednosobnih stanova, sedam dvosobnih i tri trosobna stana ukupne vrijednosti 4 milijuna i 827 tisuća kuna, kazala je Župančić. Postupak otkupa se, dodaje, nastavlja te je za očekivati kupnju još stanova, za što je u ovoj godini predviđeno 4,5 milijuna kuna.

– Kod primopredaje, podjela će se vršiti prema listama za dodjelu stanova Grada Karlovca, dodaje,

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest