Ništa od elementarne nepogode, župan kaže da smo se malo razmazili

Ništa od elementarne nepogode, župan kaže da smo se malo razmazili

Snijeg i poplave koje su u siječnju pogodili Karlovačku županiju ipak neće biti kategorizirane kao elementarne nepogode jer niti jedan grad ili općina nije zatražila njezino proglašenje.

Kako je na sjednici Županijske skupštine kazao župan Ivan Vučić, vjerojatno niti nije bilo elemenata da to učine jer pričinjena šteta mora biti veća od 20 posto proračuna te jedinice lokalne samouprave. Dodao je da je samo Slunj zatražio pomoć županijskih žurnih službi, koje su zatražile pomoć pripadnika Hrvatske vojske na čišćenju snijega i “probijanju” do onih mjesta gdje zimske službe nisu mogle doći.

– Koje službe mogu riješiti 105 cm u 24 sata? Pa, u Münchenu je zbog 5 centimetara snijega otkazano više od 200 letova, a Bruxellesu ga ne čiste dok ne padne 20 centimetara, ispričao je Vučić. Ne čudi nas da zna jer je čest gost bavarske prijestolnice u kojoj upravo boravi, te glavnog grada EU.

– Baš tih dana smo bili tamo, gazili po snijegu 50 metara od Vijeća Europe, komentirajući što bi bilo da se to dogodilo u Hrvatskoj, kaže uz opasku kako se “čini da smo se svi mi malo razmazili”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest