Lingua centru dodijeljen certifikat brončanog partnera Britanskog konzulata

Lingua centru dodijeljen certifikat brončanog partnera Britanskog
konzulata

Lingua centar nastavlja tradiciju odličnih partnerskih odnosa s Britanskim konzulatom. Na svečanom domjenku održanom u četvrtak, 31.01.2013. u kući veleposlanika Velike Britanije Lingua centru je dodjeljen certifikat brončanog partnera.

Tradicija uspješnog pripremanja polaznika za međunarodno priznate ispite u organizaciji Britanskog konzulata svake godine se iznova nagrađuje certifikatima u skladu s brojem kandidata koje škola uspješno pripremi za ove međunarodno priznate ispite. Do sada je Lingua centar uspješno pripremio sedam generacija polaznika za Cambridge ESOL FCE I CAE diplome, a od ovog proljeća će biti organizirani i međunarodno priznati isptiti za polaznike u dobi od 7-12 godine. Kako bi dodatno motivirali polaznike na učenje omogućit ćemo im polaganje međunarodno priznatog Cambridge Young Learner English ispita unutar naših učionica.

Ispitna komisija Britanskog konzulata doći će u učionice Lingua centra i naši osnovnoškolci imat će priliku pokazati svoje znanje na pismenom i usmenom dijelu ispita koje će voditi izvorni govornici. Ovo je priprema za prvi “veliki” ispit (First Certificate in English) koji će ih dočekati u drugom razredu srednje škole. Prijave za ispite će početi od 11.02.2013..

ESOL (English for Speakers of Other Languages) je ogranak University of Cambridge koji provodi međunarodne ispite iz engleskog jezika za one kojima to nije materinji jezik. Osnovan je još 1913 god te se svojom reputacijom dokazao kao vodeća svjetska institucija u testiranju engleskog kao stranog jezika. Svake godine preko dva milijuna kandidata iz 135 zemalja svijeta pristupi Cambridge ESOL ispitima kako bi dobili međunarodno priznatu diplomu o znanju jezika. O ozbiljnosti takve diplome svjedoči i činjenica da veliki broj međunarodnih visokih obrazovnih institucija kao i svjetski poznatih tvrtki traži upravo Cambridge ESOL Certificate kao potvrdu o nivou znanja engleskog jezika za svoje buduće studente i zaposlenike.

LINGUA CENTAR priprema polaznike za polaganje ispita za sljedeće međunarodne certifikate: KET, PET, FCE, CAE, CPE i IELTS

KET (Key English Test) je prvi nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. KET osposobljava polaznike za razumijevanje glavnog smisla jednostavnih tekstova, obavijesti i uputstava, te za pismenu i usmenu komunikaciju u najjednostavnijim situacijama.

PET (Preliminary English Test) je drugi nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. PET osposobljava polaznike za korištenje engleskog jezika u svakodnevnoj pisanoj i govornoj komunikaciji, u situacijama koje zahtijevaju predvidljivu upotrebu jezika, kao što je čitanje jednostavnih udžbenika i članaka, pisanje jednostavnih osobnih dopisa ili hvatanje bilješki tijekom sastanka.

FCE (First Certificate in English) je treći nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. FCE osposobljava polaznike za pouzdano korištenje jezika u cijelom rasponu pisane i govorne komunikacije, u najrazličitijim situacijama, uključujući posao i studije. Uspješni kandidati ovladavaju širokim rasponom vokabulara, sposobni su izgraditi argument i koristiti ga u brojnim komunikacijskim stilovima, prepoznati i koristiti konvencionalne izraze ljubaznosti i formalnosti.

CAE (Certificate in Advanced English) je četvrti nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. CAE osposobljava polaznika za pouzdano korištenje engleskog jezika u svim aspektima svakodnevnog života, uključujući posao , društvene i profesionalne situacije, te više obrazovanje.

CPE (Cambridge Certificate of Proficiency in English) je najviši nivo Cambridge ispita za kandidate koijma je engleski drugi govorni jezik. CPE osposobljava polaznika za funkcionalno i efikasno korištenje engleskog jezika u gotovo svim kontekstima tj. približno standardu engleskog jezika ljudi čiji je to maternji jezik.

Veselimo se uspjehu naših polaznika i pozivamo sve potencijalne kandidate na upis.

Sponzorirani članak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest