Mještani D. Mekušja: Za svake kiše plivamo no to nikog ne zabrinjava

Mještani D. Mekušja: Za svake kiše plivamo no to nikog ne
zabrinjava

– Do kada ćemo plivati zbog svake kapi kiše, pitali su jednom mjerodavne stanovnici Donjeg Mekušja ali i ostalih naselja koja su unatoč tome što rijeka Kupa nije prešla niti 730 centimetara ponovo, već drugi put u svega desetak dana ostala potopljena.

– Pred tjedan dana, tri dana smo bili totalno potopljeni i nitko do nas nije mogao niti mi nikuda, požalila se KAportalu Višnja Osterman iz Donjeg Mekušja koja nam je poslala i dvije fotografije o potopu u njezinom dvorištu.

Kako dodaje, elementarna nepogoda nije proglašena, u firmama u kojima rade im oduzimaju godišnji kao da nam nije dosta naše muke, dok niti novinari nemaju kuda doći do nas da bar prikažu pravo stanje stvari na terenu.

– Prije dva dana smo na vodostaju od 724 cm ponovo pod vodom “vjerojatno” zbog nasipa s druge strane Kupe, kaže ogorčena čitateljica.

– Pa kaj ćemo sad plivati za svaku kap kiše – zar to nikoga nije briga a samo smo 6 km do centra grada, dodaje.

Podsjetimo, tek prije tjedan dana ova su naselja bila još više pod vodom no elementarna nepogoda nije proglašena niti su, što je posebno zabrinjavajuće, donešeni neki konkretni zaključci što se čini da se ovakvo stanje spriječi u budućnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest