Vikend ponovo donio probleme na el. mreži, rijeke se izlile na prometnice

Vikend ponovo donio probleme na el. mreži, rijeke se izlile na
prometnice

Zbog kvarova nastalih od novog mokrog snijega nastali su problemi na dva dalekovoda na području Ogulina i kod Plaškog, na području Vojnića na tri dalekovoda, na području Slunja i Duga Rese ima kvarova i na nisko naponskoj mreži, izvzeštava Državna uprava za zaštitu i spašavanje o novim problemima u opskrbi električnom energijom.

Kako navode, ekipe su tijekom dana radile na otklanjanju nastalih kvarova tako da su jučer otklonjeni svi kvarovi na niskonaponskoj mreži dok još par kuća u Vojniću nema struje kao i nekoliko naselja na području Ogulina.

S novim rastom vodostaja koji na rijeci Kupi nije prešao 730 centimetara ponovo su došli problemi s izljevanjem vode na prometnice.

– Zbog vode na kolniku zatvorene za promet jučer su bile slijedeće prometnice: od 02./03. u noći podvožnjak na Ilovcu DC 1, D 23 Šeketino brdo, obilazak je bio preko Duga Rese, a od jutros ŽC 3185 Logorište – Mala Švarča, od 10:36 sati D 36 Karlovac – Pisarovina kod Koritinje, ŽC 3149 Donje Mekušje – Husje – Kobilić;, LC 34072 Gornje Mekušje – Kamensko i zbog izlijevanja vode rijeke Dobre makadamska cesta prema Gornjim Priselcima, javlja DUZS.

Oko 15 sati nakon prepumpavanja vode sa kolnika otvoren je promet na DC 1 ispod podvožnjaka na Ilovcu i nakon povlačenja vode od 16:30 sati prometuje se DC 23 kod Šeketinog Brda.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest