Švegar odustao od izbora – zanimaju ga konkretne akcije bez političkog okvira

Švegar odustao od izbora – zanimaju ga konkretne akcije bez
političkog okvira

Domagoj Švegar, ali i niti jedan pripadnik Građanskog pokreta “Neću usluge toplane”, Građanske inicijative “Za Karlovac” i Građanske inicijative “Stop korupciji” nemaju se namjeru kandidirati na predstojećim lokalnim izborima.

Kako nam je u ime građana okupljenih u ovim neformalnim građanskim inicijativama rekao Švegar, srž politike koju oni vode leži u poduzimanju konkretnih aktivnosti, čiji će se efekti manifestirati na dobrobiti građana.

– Ne bježeći od činjenice da i djelovanje putem mehanizama civilnog društva donekle zadire u sferu politike, želim naglasiti kako je naše viđenje politike oduvijek bilo praktično i altruistično, a ne karijerističko, rekao je Švegar za KAportal. Može se reći da je ovo priličan zaokret, s obzirom da Švegar do sada nije skrivao svoje političke ambicije te već počeo pregovore s nezavisnim inicijativima, prije svih one Duška Labusa i druge koju predvodi Jasna Plevnik.

– Iako nećemo sudjelovati na listama za Gradsko vijeće ili gradonačelnika, to ne znači da predstojeće lokalne izbore i kampanju uoči njih nećemo pratiti. Vođeni karakternim osobinama političara, kvalitetom njihovog minulog rada kao i programa koji će ponuditi za predstojeće 4 godine, “Građanska inicijativa za Karlovac” javno će podržati onu političku opciju za koju ćemo vjerovati da može najviše doprinijeti boljitku Karlovca i Karlovčana, dodaje Švegar.

Nada se, dodaje, da će građani na ispravan način doživjeti motive našeg djelovanja, kao i ozbiljnost potrebe da na predstojeće lokalne izbore izađu u što većem broju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest