Laburisti izbačeni iz prostorija na Baniji zbog neplaćanja računa

Laburisti izbačeni iz prostorija na Baniji zbog neplaćanja računa

Poznati po oštrim press konferencijama i glasnim kritikama na račun vladajućih, karlovački laburisti ovih su se dana našli na suprotnoj strani – oštrica kritike ovog puta uperena je protiv njih, ali i vrlo konkretna kazna.

Odlukom Udruge za zaštitu okoliša, naime, do 8. veljače karlovački ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada, mora napustiti prostorije na Baniji, koje su koristili ugovorom o podnajmu, upravo s Udrugom za zaštitu okoliša.

Ugovor između UZO kao najmoprimca prostorija, Grada Karlovca kao najmodavca i laburista kao stranke koja prostor uzima u podnajam, potpisan je 5. travnja 2011. godine. Problemi su, stoji u obrazloženju koje potpisuje predsjednica UZO Karlovac Biserka Schmuck, odmah počeli. Punih godinu dana laburisti nisu plaćali dogovorenih 50% troškova u spomenutim prostorijama, a kasnije se ispostavilo i kako predsjednica ogranka Snježana Kirinić nije imala ovlasti da potpiše takav ugovor.

Nakon reakcije prema čelništvu stranke, laburisti su nakratko počeli ispunjavati svoje obaveze – navodi se dalje u obrazloženju odluke – no, uskoro je plaćanje ponovno postalo neredovito. I to zato jer, kako se tvrdi u obrazloženju, predsjednica karlovačkog ogranka ne proslijeđuje na vrijeme financijskoj službi u Zagrebu.

Tu nije kraj spora, jer u nastavku obrazloženja spominje se i neovlašteno zadržavanje tuđe pošte:

– Predsjednica Karlovačkog ogranka Laburista kontinuirano krši dobrosusjedske odnose na način da iz poštanskog sandučića (koji je zajednički, jer je to bilo jedino moguće rješenje zbog skučenog prostora uz vrata) uzima svu poštu naslovljenu na UZO; dakako i račune udruge koja ih je trebala podmirivati u cijelosti, prema Ugovoru o najmu kao i prema Aneksu Ugovora. Tako otuđena pošta danima i tjednima bila je nedostupna i predsjednici UZO kao i našoj blagajnici te su stoga računi plaćani za zakašnjenjem što je nepotrebno rezultiralo plaćanjem zateznih kamata. Neki su računi čak i izgubljeni, plaćani na temelju duplikata računa nakon što smo primili opomene zbog čega je ova udruga, bez svoje krivnje, gubila glas urednog platiše. Nikakve molbe predsjednici Ogranka Laburista u Karlovcu nisu polučile rezultat pa, budući sada i opet već cca mjesec dana Snježana Kirinić drži u svom privatnom stanu ili negdje drugdje, dva, tri ili više računa i možda još neku pristiglu poštu UZO, ova udruga više nema ni strpljenja ni volje trpjeti takav odnos te s Hrvatskim laburistima – Strankom rada raskida ugovor o podnajmu kako je već rečeno u uvodu ove odluke – stoji u obrazloženju odluke o raskidu najma.

Odgovor suprotne strane nismo uspjeli dobiti, jer niti na jedan od brojeva mobitela navedenih na web stranicama stranke nitko se nije javljao. Tako ne znamo imaju li laburisti već rezervnu varijantu ili će postati politički beskućnici, kao ni što oni kažu na prilično ozbiljne optužbe prema najvišim stranačkim dužnosnicima ogranka.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest