Opačić: Centar u Jaškovu može biti primjer za ono što ćemo raditi na nacionalnoj razini

– Ovo je nešto što je dio naše strategije na nacionalnoj razini, neke ustanove, kao ova u Jaškovu su već na toj razini, neke su možda korak iza ali u svakom slučaju mi radiomo sa svim ustanovama. Ovo je primjer dobre prakse i to je ono što ćemo nastojati preslikati kao primjer kako se može ići u transformaciju, pružati usluge u zajednici i kako se može od jednog dobrog Centra postati centar koji svoje usluge razvija po cijeloj županiji, kazala je ministrica Opačić.

Nakon Jaškova gdje su je, zanimljivo, uz djelatnike Centra i gradonačelnice Ozlja Biserke Vranić ugostili i SDP-ovi kandidati na predstojećim izborima, Boris Ožanić (kandidat za župana) i Stjepan Mikulandrić, ministrica je otišla u Karlovac na sastanak u Ured župana koji je, međutim, bio zatvoren za novinare.

Na novinarski upit o programima za mlade koje u Hrvatskoj sve više zahvaća sveopća apatija, Opačić je napomenula da se programi rade, postoje info – centri za amlade, vrše se savjetovanja s mladima i okupljanje preko udruga.

– Najveći problem mladih je to što su nezaposleni, imamo vrlo viskku stopu nezaposlenih mladih i to je ono što moramo riješavati, zaključila je Opačić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest