Pod snijegom se srušio vigvam u Saborskom – mještani pozdravili rušenje “poganskog hrama”

Pod teretom snijega srušio se šamanov vigvam u Saborskom, mjesto tragične pogibije Ratka Barića na obredu začinjenom opasnim čajem od bunike.

Kako izvještava lokalna web stranica Saborsko.net, “srušio se šamanov vigvam pod teretom snijega, kamo sreće da nije nikada bio niti napravljen. Svima nam je dobro poznata tragedija koja se u njemu dogodila 01. 01. 2009. godine, koja još ni dan danas nije dobila svoj sudski epilog”, kažu na stranici.

Podsjetimo, bivši načelnik Saborskog Luka Hodak i samozvani šaman bio je uvjetno osuđen za ovu tragediju no Županijski sud u Karlovcu je presudu Općinskog suda u Ogulinu ukinuo te naložio ponavljanje postupka na Općinskom sudu u Karlovcu.

– Kad se vigvam počeo naginjati – rušiti, dok je šaman bio u zatvoru (zbog drugog slučaja), njegovi sluge su pohitali i podbočili su ga drvenim uporama kako se ne bi (nedaj Bože) srušio, navodi autor teksta. Dodaje kako su zimus u njemu ložili vatru više puta da se snijeg što prije otopi s njegovog krova, ali “uzalud sve zadnji snijeg je presudio poganskom hramu”.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest