Plastičnim pištoljem pljačkao zbog dugova – policija uhvatila osumnjičenika za pet pljački

Pljačkaš dugoreške pošte, 50-godišnji Karlovčanin koji je uhićen u petak neposredno nakon izlaska iz svojeg pljačkaškog pohoda, odgovoran je i za prethodne četiri pljačke poslovnica Hrvatske pošte, potvrdio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji načelnik PU karlovačke Tomislav Kotić.

U pet pljački “digao” je ukupno 133 tisuće kuna. Podsjetimo, u prvoj pljački 29. siječnja oko 19.25 sati prijeteći pištoljem orobio je tri djelatnice kojima je otuđio 12 tisuća kuna. Uslijedila je potom, samo dva dana kasnije, pljačka iste pošte, a tada je odnio 44 tisuće kuna. Poštu na Baniji orobio je u jutarnjim satima 7. veljače, tada je odnio tri tisuće kuna.

U prvoj pljački iz dugoreške pošte odnio je 38 tisuća kuna, a u drugoj 34 tisuće kuna. U svih pet pljački Karlovčanin je odradio “naoružan” plastičnim pištoljem.

Nakon ispitivanja, sudac istrage mu je odredio istražni zatvor. Načelnik Kotić kaže su tijekom ove godine na području PU karlovačke imali sedam slučajeva razbojništava, od kojih je šest razriješeno. Nerazriješen je ostao samo jedan pokušaj razbojništva.

U istom periodu prošle godine razriješeno je pet od osam kaznenih djela te vrste.

Novcem iz pljački osumnjičenik je vraćao dugove koje je imao prema nekim osobama, nije socijalni slučaj, ima stalni izvor prihoda, a za svaku pljačku prijeti mu od jedne do 10 godina zatvora.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest