Ispitivanjem medicinskog tima nastavljeno suđenje za ubojstvo D. Dražetića – presuda za 3 tjedna

Ispitivanjem četvero svjedoka na Županijskom sudu u Karlovcu nastavljeno je suđenje Josipu Gavriću, okrivljenom da je bocom u glavu ubio Dražetu Dražetića u ožujku prošle godine u Vukamanićkom Cerovcu. Incident se dogodio nakon HDZ-ovog skupa u prostorijama Mjesnog odbora. S teškim ozljedama Dražetić je prebačen u Opću bolnicu Karlovac gdje je 11 dana kasnije preminuo.

Kriminalist Robert Brozinić pozvan je kako bi svjedočio na okolnost je li HDZ-ovac Franjo Pinušić utjecao na svjedoka Antu Majdančića. Brozinić je rekao da mu tako nešto nitko nije prijavio, a sudac Ante Ujević nije dozvolio dodatna pitanja obrane poput jesu li svjedoci Pinušić i Majdančić mijenjeli iskaze i iz kojih razloga se vršilo prepoznavanje.

Liječnica iz tima hitne medicinske pomoći dr. Paola Bajlo rekla je da je Dražeta Dražetić sjedio, odnosno poluležao, kada je pristigla na mjesto događaja.

– Povraćao je, osjetio se alkohol. Bio je pri svijesti, ali nije odgovarao na poziv, samo je otvarao oči, rekla je dr. Bajlo. Njezin iskaz potvrdio je medicinski tehničar Miljenko Gvožđak te vozač Ivan Stepić.

Obrana okrivljenog Josipa Gavrića predložila je novo medicinsko, odnosno trasološko vještačenje, ali i rekonstrukciju događaja, ali je sudac Ujević odbio sve te dokazne prijedloge.

Zbog promjene sudskog Vijeća suđenje Gavriću krenulo je ispočetka, pa su čitani iskazi svih ranije ispitanih svjedoka, a iz istog razloga danas nije donesena presuda. Očekuje se da bi sudac Ujević Gavriću mogao presuditi na sljedećoj raspravi 21. ožujka.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest