Zelenilo ukope u drugim mjestima naplaćuje manje nego u Karlovcu? Turković pak najavio borbu s “nelojalnom konkurencijom”

– Zašto Zelenilo u Karlovcu ima najskuplju cijenu ukopa u Karlovačkoj županiji? Veću od Slunja, Kamanja, Lasinje, Ozlja… U petak je bilo otvaranje ponuda u Netretiću i vaša ponuda je bila s manjom cijenom nego u Karlovcu. Dok god zarađujete na račun stanovnika Karlovca, nedopustivo je da i jednu kunu bude vaša usluga jeftinija drugdje nego u Karlovcu! Tu treba i gradonačelnik reagirati jer nije korektno, nije fer, kazao je na Aktualcu Nikola Badovinac (SDP).

U zlatnoj sredini?

Odgovarajući mu, direktor Stjepan Turković je ustvrdio da nisu ni najskuplji ni najjeftiniji u RH, već u zlatnoj sredini i po pružanju usluga i visinom cijena, a to je “uvijek zadovoljstvo”.

– Kako ćemo nastupiti na tržištu s određenom cijenom je poslovna tajna. Poduzet ću sve što moram prema nelojalnoj konkurenciji koja se stvara u prstenu Karlovačke županije. Jako je teško biti direktor tvrtke koja u 100 postotnom vlasništvu grada ili države i konkrurati privatnim tvrtkama koje dio poslovanja imaju u sivoj zoni. Mi kao d.o.o. u 100-postotnom vlasništvu Grada svaki prihod preko našeg žiro računa proknjižimo, svaki djelatnik na osobni dohodak dobije sve plaćene poreze i doprinose i nismo oštetili društvo ni za jednu kunu. Privatna konkurencija, međutim, u prstenu Karlovca i Karlovačke županije, koja se bavi srodnom djelatnošću, ne moramo biti jako pametni, znamo kako to rade, rekao je Turković.

Traže da se ispita kako rade koncesionari

Dodaje da će, prema tome, Zelenilo će u narednom vremenu postupiti odgovorno pa će i prema onima koji imaju koncesiju na tim područjima tražiti da se ispita da li je za svaki izvršen ukop prihod stavljen na žiro račun i da li je on oporezovan. Da li sam bio u prekršaju kada sam dao određenu cijenu? Nisam. Ne znate koje radnje sam htio poduzeti da smo prošli na tom tržištu, rekao je, između ostalog, Turković.

Badovinac nije bio zadovoljan odgovorom, primjetivši da nikakav konkretan dogovor nije dobio, te da spominjanja nelojalne konkurencije ne smije biti jer je za lošu poslovnu odluku, odnosno, skuplju ponudu od konkurencije, vjerojatno kriv direktor, a ne netko drugi.

Preskupe usluge

– Govorite o cijenama ukopa u Hrvatskoj, ja sam govorio o Karlovačkoj županiji. Vidite kako je u Slunju, tamo je gradonačelnik iz stranke u kojoj ste i Vi. Gradonačelnik Jelić na ovo mora više obratiti pažnju. Cijena usluga vam je preskupa, isto i igranje s vremenom ukopa jer za većinu ljudi koji rade ono je bezobrazno i to treba korigirati, redao je Badovinac.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić (HDZ) otišao je i korak dalje, pa direktora Zelenila uputio, iako to tako nije rekao, na “institucije države”.

– Čini mi se da govornica Gradskog vijeća nije mjesto da sumnjate, odnosno, paušalno ocjenjujete rad drugih. Ako imate kakva saznanja, zna se kako se to radi, poučio je Mandić Turkoviću.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest