KAbina uz fotke iz cijelog svijeta i u ritmu surf rocka najavila toplije dane

Fotografije iz cijelog svijeta, točnije 17 zemalja sa svih kontinenata, mogli su razgledati večeras posjetitelji KAbine i Mods Caffea, gdje će ih moći vidjeti i narednih nekoliko dana. Riječ je o projektu “Streets of the world” koji je okupio mlade fotografije koji su predstavili ulice svoga grada – iz Sjeverne i Srednje Amerike predstavili su se Bellingham (SAD, Pasquale Sena), Monterrey (Meksiko, René Hernández Godínez) i Santa Tecla (El Salvador, Mayra Yesenia Martínez Durán), iz Južne Amerike Durazno (Urugvaj, Juan Fernandez), Buenos Aires (Argentina, Rosario Almada) i Lacatunga (Ekvador, Jo Reason), iz Afrike Rabat (Maroko, Khalid All), Oceaniju predstavlja Suva (Fidži, Prashant Sarup), a Aziju dvije fotografije iz Indije – Cochin (Ranjini Venogupal) i Bangalore (Suyog Gaidhani).

Kada je u pitanju Europa, posjetitelji mogu vidjeti fotografije iz Tiela (Nizozemska, Alejandro de la Vega), Mozyra (Bjelorusija, Maria Gromiko), Bratislave (Slovačka, Nikola Banakova), Oporta (Portugal, Nino Miguel Maia), Plovdiva (Bugarska, Petra Makalousova), Bassano del Grappe (Italija, Umberto Verdoliva) i Derrya (Sjeverna Irska, Taise Cecil). Hrvatsku, odnosno Karlovac, predstavlja fotografija Anamarije Podrebarac.

To je bila prilika i za najavu proljetnih aktivnosti KAbine – u sklopu Proljetnih promenada bit će organizirana izložba mladih karlovačkih fotografa uz svirku nekog od mladih bendova, dok će oko Dana grada red doći na novu međunarodnu izložbu, no ovog puta ciljano će se predstaviti gradovi koji s Karlovcem dijele – slično ime. Primjerice, to su između ostalih Karlovy Vary iz Češke, Karlstad iz Švedske, Karslruhe iz Njemačke…

Odličnu, brzu, kratku i efektnu svirku pružio je mladi zagrebački surf-rock bend Pistolrays, čija je muzika pružila dobar nagovještaj nadolazećeg proljeća i toplijih dana. Bend je nedavno izdao i EP album “Moon riot”, možete ih pronaći i na Youtubeu i Facebooku i svakako ih vrijedi poslušati, makar u snimljenom izdanju, a toplo preporučamo da ne propustite njihovu svirku budete li u prilici poslušati ih uživo.

U sklopu projekta “Priča za ponijeti” publika je večeras na dar dobila kratku priču Zagrepčanke Ivane Galić Šoštarić “Dva godišnja doba”.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina je u Edisonu, a bit će posvećena domaćim snagama – u književnom dijelu predstavlja se mladi karlovački pjesnik Luka Mavretić, a u glazbenom naše sjajne glazbene uzdanice – Downcast Art.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest