Gimnazijsko Mikrokino prepuno na promociji novih uradaka mladih KLC filmaša

Marija Markezić, voditeljica navedenih radionica igranog i animiranog filma održanih sa osnovnim školama predstavila je sljedeće filmske uratke: igrani film “American Idol” – nastao u suradnji sa OŠ Skakavac, igrani film “Za nju” – nastao u suradnji sa OŠ Turanj, animirani film “Kokošja posla” – nastao u suradnji sa OŠ Švarča te animirani film “Paradise” – nastao u suradnji sa OŠ Dubovac. Podijeljeni su i DVD-i sa navedenim filmovima kako bi svi osnovnoškolci imali uspomenu na svoj prvi film. Radionice su održane uz potporu Grada Karlovca te Hrvatskog audiovizualnog centra.

Uslijedilo je prikazivanje reportažnog videa o karlovačkim istraživačima Afrike “Prošlost u sadašnjosti” koji je nastao pod vodstvom profesorice Sandre Živanović u suradnji sa Gradskim muzejom Karlovac.

Na kraju je prikazan igrani film “Fafari”, produkt Tečaja filmske umjetnosti pod vodstvom Ksenije Sanković, prvi uradak najnovijih članova Videodružine, koji su dobili i zaslužena priznanja za svoj rad.

Sponzor sinoćnjeg druženja bio je McDonald’s, a upravo u karlovačkom restoranu uskoro će se održati i zajednička filmska radionica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest