Izborna skupština Rukometne škole: Đanković izabran aklamacijom

Miloš Đanković ponovno je izabran za prvog među jednakima u Rukometnoj školi Karlovac. Tako su odlučili članovi Skupštine RŠK na svojoj izbornoj skupštini koja je održana u subotu prije prvenstvenog susreta Premijer lige između Karlovca i Splita. Predsjedavajući skupštine, Mladen Strukan, objavivši da je jedini kandidat za predsjednika RŠK i ovoga puta Miloš Đanković, dodao je duhovito: – Ako netko ima hrabrosti neka predloži drugog kandidata! Dakako da je osnivač i lider najbolje rukometne škole u Hrvatskoj izabran aklamacijom. Dodajmo još u Strukanovom stilu: “Poput lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-una“, ako nastavi vrijedno raditi ima šanse postati doživotni predsjednik Rukometne škole Karlovac!

Upravo zahvaljujući Milošu Đankoviću koji je oko sebe okupio sposoban stručni i organizacijski tim, RŠK se može pohvaliti da je od osnutka do danas od 13 prvenstva Hrvatske u mini i super mini rukometu, 12 organizirala RŠK u Karlovcu. Trinaesto po redu prvenstvo održat će se idući mjesec (14. i 21. travnja) a pokrovitelju su predsjednik RH prof. dr. Ivo Josipović i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. U ime Ministarstva Sporazum o pokroviteljstvu potpisat će u utorak (19. ožujka) u prostorijama Karlovačke banke ministar dr. Željko Jovanović, kojom prigodom će i najveća novčarska kuća u Karlovačkoj županiji potpisati s Rukometnom školom Ugovor o reklami za 13. Otvoreno PH, a potpisat će ga predsjednik Uprave Karlovačke banke Josip Delaš.

RŠK danas ima 12 selekcija te još osam ekipa u osnovnim školama. Sveukupno 500 polaznika. S njima radi 18 trenera koji u 8-9 dvorana sveukupno imaju 64 treninga tjedno. Svakog vikenda pet ekipa različitog uzrasta sudjeluje u raznim natjecanjima, od hrvatskih do županijskih liga. Isto tako nastupaju na nekoliko domaćih i međunarodnih turnira. Na tradicionalni turnir u Prag (Češka) odlaze 20. ožujka. Svake godine u srpnju sudjeluju i u ljetnom kampu RŠK u Selcu.

Oko milijun kuna je financijski plan RŠK za ovu godinu a skoro isto toliko utrošili su i u prošloj godini. Za članarinu od 120 kuna mjesečno svaki polaznik škole dobije na korištenje ruksak, trenirku, dres i loptu čija je vrijednost 614 kuna.

Jednoglasno su usvojeni  Plan razvoja, planovi rada i financijski planovi za razdoblje 2013./14. godinu.

U novi Upravni odbor RŠK, pored već spomenutog predsjednika, izabrani su: Ivica Margarin, Danijel Grbačić, Mladen Strukan, Dževad Karić, Boris Ožanić i Darko Brnardić. U Nadzornom odboru su Tomica Belavić (predsjednik) i članovi Ivan Fink i Goran Švajcer. Statut škole predviđa i izbor predsjednika Skupštine pa ja ponovno na tu funkciju izabran Ivica Margarin.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest