KAbina: Downcast Art u novom ugodnom izdanju i odlične pjesme Luke Mavretića

Unatoč pljusku koji se spustio na grad oko pola 8, vrlo lijepo popunjen Edison mogao je uživati u četrnaestoj KAbini ove sezone i zanimljivim književnim i glazbenim gostima.

Mladi karlovački pjesnik Luka Mavretić poznat nam je kao dobitnik Nagrade Zdravko Pucak za mlade pjesnike, koju dodjeljuje karlovački ogranak Matice hrvatske, što je rezultiralo i objavljivanjem zbirke “Stopom u nebo”, a upravo ovih dana saznao je kako je proglašen pobjednikom i na natječaju “Na vrh jezika” u Zagrebu, pa bi uskoro svjetlo dana trebala ugledati i zbirka “Pjesme na granama”.

U svojoj poeziji Luka je, pojednostavljeno rečeno, pronašao savršenu sredinu, uspješno izbjegavajući bilo kakve banalnosti, ali i pretencioznu nerazumljivost pa nije čudo da su njegove vrlo ugodne pjesme zaradile topao pljesak publike.

Ugodna je bila i svirka Downcast Arta, karlovačkog sympho-metal benda koji u svom žešćem izdanju izaziva iznimno pozitivne kritike doslovno diljem svijeta i postaje prepoznatljivo ime i izvan granica Lijepe naše. Na KAbini su se predstavili u sasvim novom izdanju, s tri akustične gitare i vokalom te mješavinom svojih pjesama i zanimljivih obrada, u kojima su svojevrsni vrhunci bili autorska “Forbidden memories” i prekrasna verzija “Where the wild roses grow”.

Ukoliko program nije do kraja kompletiran, bilo bi iznimno zanimljivo čuti Downcast Art u ovom izdanju na, primjerice, Sajmu vlastelinstva, ili nekom drugom prilikom u okruženju Starog grada Dubovca.

U sklopu projekta “Priče za ponijeti” publika je ovog ponedjeljka na poklon dobila kratku priču Nenada Dragaša iz Zagreba “Put svile”.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina je u Mods Caffeu – u prvom dijelu predstavit će se udruga mladih kreativaca, fotografa i filmaša “Izvan fokusa”, a potom slijedi koncert karlovačkog rock benda Echo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest