Jesse James iz Vukmanićkog Cerovca: S hulahopkom na glavi orobio pekaru triput u pet dana, prepoznala ga prodavačica, njegova školska kolegica

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu traži od suda da dozvoli suđenje u odsutnosti trostrukom pljačkašu D. I., koji se skrasio u Njemačkoj, piše Jutarnji list. Ovaj karlovački pljačkaš prilično je osobit, a jedna od “odlika”, pišu ove dnevne novine, jest i ta da nije pretjerano pametan.

U kolovozu 2014. godine on je u samo pet dana triput orobio pekarnicu “Kod mosta” u Vukmanićkom Cerovcu. Osim što tamo svakodnevno kupuje kruh, jedna od djelatnica mu je i bivša školska kolegica, pa nisu imali problema oko utvrđivanja pljačkaševa identiteta.

– Prva pljačka dogodila se 26. kolovoza, prodavačica M. K. svjedoči da je oko 20.45 sati u pekarnicu ušao mladić i zamolio je da mu natoči bocu vode, zbog čega je morala u stražnju prostoriju. Sve to vrijeme kupca je imala na oku, ali ne i blagajnu iz koje je za to vrijeme nestalo 1.400 kuna. Poslije je doznala da je “žedni” mladić zapravo D. I.-ov najbolji prijatelj. Dva dana nakon toga oko 21 sati s navučenom tamnom ženskom hulahopkom mlađa muška osoba banula je u pekarnicu, prišla je blagajni i pokušala zavući ruku u ladicu s novcem. Prodavačica M.K. ju je zatvorila i povikala: Upomoć. Lopov je tada na pultu ugledao vrećicu sa 375 kuna, uzeo je i odnio – piše Jutarnji, dodajući da je za njega kobna bila posljednja pljačka koja je uslijedila dva dana kasnije, kada je u smjeni bila njegova školska kolegica V. P.

– Bez riječi je prišao blagajni i otvorio je. Iako sam vikala da je ostavi, počeo je uzimati novac, a ja sam uzela štap i opalila ga po ramenu. On se nije obazirao, uzeo je 300 kuna i izašao. Potrčala sam za njim i vidjela kako skida čarapu, a onda se još mimoišao s moja dva prijatelja, koja su mi potvrdila da je to bio on – ispričala je istražiteljima svjedokinja V. P., koja je s kolegicom iz druge smjene ključna svjedokinja u postupku.

Rješenjem Županijskog suda u Karlovcu od lipnja prošle godine određen mu je istražni zatvor, no umjesto iza rešetaka Danijel je završio u Njemačkoj, a odande se redovito javlja, doduše ne općinskim tužiteljima, već svojim prijateljima preko Facebooka, objavljujući fotografija proslava s rodbinom i prijateljima na kojima se često okreću janjci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest