Koalicija pet stranaka nada se pobjedi u Bariloviću – žele preuzeti upravljanje Poslovnim parkom

Preuzimanje upravljanja Poslovnim parkom Karlovac, osnivanje vlastitog komunalnog poduzeća te niz infrastrukturnih i turističkih projekata osnovne su predizborne odrednice koalicije čak pet stranka, HNS-a, SDP-a, HSLS-a, SDSS-a i HSU-a za Općinu Barilović.

Kandidat za načelnika, HNS-ov Zvonko Spudić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji rekao da je uvjeren u izbornu pobjedu, te da unatoč tome što je tek odslužio zatvorsku kaznu za zloupotrebu položaja i ovlasti iz vremena dok je bio HDZ-ov načelnik te općine, smatra da mu ova neugodna hipoteka neće naškoditi.

– Da mislim da će mi štetiti, ne bih se ni kandidirao. Uostalom, birači će svoje reći 19. svibnja, rekao nam je Spudić. Svoj izborni optimizam, dodaje, temelji na činjenici da je za pobjedu potrebno tek 850 glasova, a da HNS u Općini Barilović ima čak 337 članova.

S obzirom da na izbore idu s velikom koalicijom, nada se da je izborna pobjeda izvjesna. Kandidat za zamjenika načelnika bit će SDP-ovac Željko Banjavčić, dok će u slučaju pobjede predsjednik Općinskog vijeća biti Damir Mejaški iz HSLS-a. Zanimljivo, Barilović je jedina općina u kojoj će HSLS ići na izbore s Kukuriku koalicijom dok se u svim ostalim gradovima i općinama, te na županijskoj razini priklonio HDZ-u.

– U Općini Barilović u deset godina proračun se kreće od 4,5 do pet milijuna kuna. To je dokaz da život na ovom području nije imao uzlaznu putanju kao i gospodarstvo. Barilović međutim ima dva objekta koja mogu dati značajan prihod. To su Vodovod Velemerić kojim upravlja Komunalno poduzeće Duga Resa i Poslovni park Karlovac kojim upravlja Karlovačka županija. Niti s jednim ne upravljamo mi što je jedinstveni slučaj i to želimo promijeniti, rekao je Spudić.

Na koji način Barilović želi preuzeti Poslovni park, Spudić je objasnio kroz novi teritorijalni ustroj Hrvatske. Nada se, naime, ukidanju županija te kako će se na taj način osloboditi mjesto za ovaj manevar. Također, kaže kako o tome već razgovara s kandidatima svoje koalicije za županijsku razinu.

Osim vodovoda i poslovne zone, koalicija planira graditi vrtić i jaslice, dom za starije i nemoćne, zgradu za branitelje i osnivanje turističke zajednice.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest