Karlovački mladi filmaši gostovali u Irskoj na Fresh Film Festivalu u gradu Limericku

Marko i Kristijan naglašavaju kako su stekli nova prijateljstva i uistinu naučili puno toga, ali isto tako dokazali vlastitu sposobnost za brzu prilagodbu različitim tehničkim i kreativnim uvjetima rada te su prezadovoljni cjelokupnim iskustvom u Irskoj. Ujedno su dobili i priliku demonstrirati i primijeniti svoje do sada stečeno znanje u novoj sredini, u krugu vršnjaka sa istim i sličnim interesima, a s obzirom da su dugogodišnji volonteri na karlovačkom filmskom festivalu, i usporediti organizaciju i provedbu na irski način te su i sami dobili nove ideje.

U sklopu Drop it Foruma, osim nekoliko irskih filmskih škola te britanskog on-line projekta prikazivanja filmova Electric December, predstavljeni su spomenuti norveški festival NUFF i danska filmska škola Station Next. Uz promociju karlovačkog Four River Film Festivala, a s obzirom da je Kinoklub Karlovac ovoga rujna domaćin 2. Europske konferencije o filmskom stvaralaštvu mladih, Karlovčani su se sastali sa domaćinima, organizatorima Fresh Film Festivala, predstavnicima NUFF-a, Station Next-a te Camere Zizanio oko njihova sudjelovanja na konferenciji, jer su svi već potvrdili svoj dolazak u Karlovac.

Osim navedenoga, u sklopu prikazivanja 14 odabranih filmova iz cijeloga svijeta, pod nazivom “Screen it”, prikazan je i Markov film “Jedinica vremena”, koji na vrlo umjetnički način, vizualnim efektima i lirskim monologom dočarava vrijeme kao konstantu u našem životu.

Kinoklub ovim putem želi zahvaliti i Gradu Karlovcu te Hrvatskom audiovizualnom centru što su financijski poduprijeli odlazak mladih Karlovčana na Fresh Film Festival, a pripreme za nadolazeću 18. Filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival te 2. Europsku konferenciju o filmskom stvaralaštvu mladih teku izvrsno.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest