Biserka Vranić po 4. mandat u Ozlju kreće s planom razvoja turizma – šetnice, kamp, seoski turizam

Biserka Vranić u nastojanju da i po četvrti put osvoji gradonačelnički mandat u Ozlju velike nade polaže u razvoj turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine. Nakon što je Ozalj prvi završio svoju poduzetničku zonu u kojoj posluje 20 tvrtki i radi 350 radnika, u koju je uloženo 9 milijuna kuna, Vranić smatra da se sad može kvalitetnije ulagati u turizam.

Na tiskovnoj konferenciji kandidatkinja SDP-a, HNS-a i HSU-a je u društvu kandidata za župana Borisa Ožanića predstavila akcijski plan razvoja turizma Ozlja u naredne četiri godine u kojem, kaže, žele stvoriti okruženje za jačanje privatne inicijative u turizmu.

– Urediti će se dvije šetnice – šetnica “Stari grad” koja je već pri završetku, a spaja gradsko središte Ozlja sa starim gradom Ozalj i Šetalište Slave Raškaj uz rijeku Kupu, ispod stare hidroelektrane, za čije je uređenje Grad primio 130.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i za koje se upravo izrađuje projektna dokumentacija, kazala je Vranić. Kako dodaje, kulturni sadržaji će se obogatiti uređenjem vile iz razdoblja art decco gdje će se smjestiti stalni postav umjetničkih djela Slave Raškaj. Radi se o uređenju galerijskog prostora, ateljea, prostora za gluhonijeme osobe i ostalih sadržaja koji bi privukli posjetitelje tijekom cijele godine.

Osim toga, planira se preseljenje etno sela na novu lokaciju na kojoj bi živjelo svih 12 mjeseci u godini, uz mogućnost pružanja cjelodnevnog boravka obiteljima, grupama i pojedincima te bi prezentiralo narodne običaje i blagdane u seoskim dvorištima – pokupsko dvorište, dvorište visokog Žumberka, dvorište niskog Žumberka. Za boravak i učenje djece u prirodi uredit će se tematski park “Šume ozaljskog kraja” čime će se urediti zapuštena lokacija u centru grada.

– Do sada nismo imali značajnijih investicija u turističku infrastrukturu. Zato očekujemo da će uz naše nove sadržaje doći i do razvoja smještajnih kapaciteta koji sada nedostaju. Veseli činjenica da se javljaju potencijalni ulagači za otvaranje kampa na Kupi i ulagači u nova seoska gospodarstva koja bi bila nositelji ruralnog turizma, rekla je Vranić. Cilj je, dodaje, stvoriti nove mogućnosti zapošljavanja, a Ozalj prezentirati kao idealno mjesto za život gdje građani osjećaju ekonomsku sigurnost dok istovremeno mogu uživati u prirodnoj ljepoti svoga kraja.

– Naša županijska vlast maksimalno će pratiti strateške projekte jedinica lokalne samouprave jer samo sinergijom volje i rada te uključivanjem građana u kreiranje županijske politike možemo ostvariti rezultate bolje od dosadašnjih, rekao je Ožanić.

Po Ožaniću Ozalj je grad koji je najviše napravio u pripremama za ulazak u EU, dok je uz odlične rezultate rada poduzetničke zone, sada prezentirao i plan razvoja turizma koji je potpuno kompatibilan s nastojanjima naše buduće vlasti u Karlovačkoj županiji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest