Mladi rukometaši pokorili Prag – zlato, srebro i bronca za Karlovčane na jednom od najvećih svjetskih turnira!

Selekcija HRK Karlovca za igrače rođene 1998. godine i mlađe, pod vodstvom trenera Dinka Đankovića, bila je nezaustavljiva. Karlovački “klinci” redom su pobjeđivali talijanski ASD Pallamano Cologne sa 22:6, češki HC Zubri 19:7, Sokol Vršovice (Češka) sa 17:8, danski Novling II 17:7, njemački TSV Wendelstein sa 23:10, švedski Staffanstorps HK 9:5, češku Karvinu 23:5 (!), austrijski HC Linz 24:8, zagrebačku Dubravu sa 19:12 i švedski Ystads IF sa 15:10. U polufinalnom ogledu Karlovčani su bili bolji od švedske momčadi Lugi HF s uvjerljivih 15:10, a u finalu su u uzbudljivom ogledu zasluženo slavili protiv prve momčadi danskog Novlinga 17:14. Najboljim igračem turnira proglašen je Karlovčanin Mateo Radočaj.

Najstarija karlovačka ekipa na turniru, dječaci HRK Karlovca godište 1996. i mlađe, pod vodstvom trenerice Tanje Rašić, osvojila je srebrno odličje. Na put do finala krenuli su porazom (8:13) od švedskog Lugija. Uslijedile su pobjede protiv češkog Zubrija 20:17 i također češke ekipe Strakonice s visokih 20:5. Potom su bez borbe svladali danski Ajax Kobenhavn II te švedski Helsingborg sa 19:9. U razigravanju su mladi Karlovčani pobijedili švedski Lugi II 19:15 a s češkim Zubrijem remizirali 15:15. Kako su Česi i Šveđani također remizirali, u četvrtfinale su se plasirali igrači Karlovca, koji su tamo svladali Ajax Kobenhavn sa 15:13, a u polufinalu su još jednom bili bolji od švedskog Helsingborga (19:14). U finalu, ipak je bolji bio švedski Ankaret rezultatom 16:6.

Izvanredno su odigrali i najmlađi, dječaci Rukometne škole Karlovac rođeni 2000. godine pod vodstvom Danijela Grbačića, koji su osvojili broncu! Na putu do završnice bili su bolji od češke momčadi Sokol Kostelec na Hané, slovačkog Strojár Karovič Malacky, češkog Jabloneca, danskog Novlinga, češkog Sokola Uvaly, te dvije zagrebačke momčadi – Maksimir Pastele i Trnja, dok su poraženi od mađarskog Eles Kézisulija. U četvrtfinalu su svladali češki Zubri s uvjerljivih 22:10, u polufinalu su opet naletjeli na odlične Mađare, koji su slavili sa 16:8 (i kasnije i osvojili turnir), dok su u ogledu za treće mjesto pobijedili vršnjake slavne praške Dukle sa 22:18.

Djevojčice Rukometne škole Karlovac nisu uspjele doći do odličja, no igrale su jako dobro. Selekcija djevojčica rođenih 2000. godišta, pod vodstvom Anamari Špruk, stigla je sve do četvrtfinala.Na tom putu u prvoj skupini svladale su danski HK Køge, njemački SV Union Halle Neustadt, češku Házená Jindřichův Hradec i mađarski ŠK Talent – ETO Győr te remizirale s češkim Zlinom. U drugom krugu bile su bolje od češke Jiskra Havlíčkův Brod i slovačke ekipe Strojár Malacky i plasirale se u četvrtfinale, gdje je od njih bila bolja češka ekipa HK Ivančice sa 14:9.

Igračice rođene 1998. godine pod vodstvom Nevena Radea prošle su prvu skupinu nakon pobjede nad talijanskim Bozenom, danskim Jersie HK, češkom Astrom Praha i švedskim Ankaretom te uz poraz od slovačkog Slovana.U skupini drugog kruga svladale su DHK Slavoj Žirovnice, a izgubile od ekipe Sokol Kobisly te nisu ušle u četvrtinu finala.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest