Šola na ispitivanju u USKOK-u – u banci tvrde da se sve događalo prije pet godina i da su depoziti sigurni

– Tijekom istrage surađivali smo s istražiteljima i dostavljali potrene podatke. Bitno je napomenuti da Skupština dioničara koju smo najavili nema nikakve veze s ovim događajima, U planu je daljnja dokapitalizacija banke s dodatnih 20 milijuna kuna što će još ojačati banku i pridonijeti stabilnom poslovanju, rekao je Delaš. Na novinarski upit je li predmet USKOK-a bilo poslovanje s nekretninama, rekao je da je istraga vrlo široka i da je išla i u tom smjeru, ali da nisu u pitanju samo nekretnine.

Zanimljivo, Delaš se jučer prijepodne čuo telefonom sa Sandijem Šolom ali kaže da su razgovarali o predstojećoj Skupštini te da tada još nisu u javnost izašle informacije o istrazi i uhićenjima. Predsjednik Uprave komentirao je da su neki mediji potencirali Šolu kao čelnika Karlovačke banke.

– Čelnik Karlovačke banke od rujna 2012. nije Šola nego ja, kao i moja suradnica, članica Uprave Amalija Ikšić, zaključio je Delaš.

Karlovačka banka objavila je i stanje u poslovanju koje ocjenjuju stabilnim. Napominju da imaju kontinuirani rast depozita unatoč smanjenim kamatnim stopama, dobru likvidnost, te da je poslovanje redovno i u skladu s trenutnom situacijom u gospodarstvu. U prošloj godini iskazan je gubitak od 25,5 milijuna kuna što je, kažu, rezultat dodatnih rezervacija kojima je bio cilj čišćenje bilance, te napominju da će najavljena dokapitalizacija dodatno ojačati banku. O eventualnim ulagačima Delaš nije htio govoriti već je samo rekao da treba pričekati Skupštinu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest