Novi partner: Zelena stranka pridružila se koaliciji SDP-HNS-HSU i na gradskom nivou

Danas je koalicijskim partnerima SDP-HNS-HSU na razini karlovačkih gradskih organizacija pristupila i Zelena stranka, te su Josip Benčić (SDP), Branko Mohorić (HNS), Nada Eleta (HSU) i Mile Sokolić (Zelena stranka) potpisali koalicijski sporazum za Lokalne izbore 2013.

Josip Benčić izrazio je zadovoljstvo što je Zelena stranka prepoznala u novim partnera snagu za promjene koje treba provesti u Karlovcu u naredne četiri godine.

– S njihovim pristupanjem širimo spektar područja učinkovitog djelovanja, primjerice za iznalaženje kvalitetnog rješenja gospodarenja otpadom, jer do 2018. godine morat ćemo zatvoriti odlagalište Ilovac, kazao je Benčić, te je najavio i agilnost u sveprisutnom podizanju energetske učinkovitosti zgrada, kako javnih tako i gospodarskih i svih drugih.

Mile Sokolić, predsjednik karlovačkog ogranka Zelene stranke, naglasio je da je točno da je njihova stranka okrenuta prvenstveno programima zaštitu okoliša, održivom razvoju, boljem suživotu čovjeka i prirode, ali i temama ljudskih prava i specifičnih skupina u društvu, koje imaju šanse za dobar život samo uz konkretnu pomoć društva.

– Nerijetko smo mi kao mala stranka imali dobre, vrlo kvalitetne ciljeve, ali ih isto tako nerjetko nismo uspijevali realizirati. Upravo smo u SDP-u prepoznali partnera uz kojeg ćemo, zajedno s ostalim partnerima, osnaži svoju poziciju da lakše realiziramo svoje za društvo u cjelini vrlo bitne ciljeve, kazao je Sokolić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest