Mladi karlovački robotičari opet zablistali – osvojili šesto mjesto u Europi! Marija Škrtić na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj

Izvrsno šesto mjesto u konkurenciji tek jedne ekipe manje (46) osvojili su i srednjoškolci u ekipi pod nazivom “Four rivers”, koju su činili Marija Škrtić, Josip Cvitešić i Antonio Valentić, pod vodstvom mentorice Suzane Šnajdar.

Natjecanje je bilo izuzetno naporno. Natjecatelji su morali predstaviti svoju ekipu, sebe, robota i zemlju iz koje dolaze putem plakata, medijske prezentacije, na nekom od europskih jezika (naši su predstavnici to radili na engleskom i njemačkom jeziku). Osim toga vozilo se i tri natjecateljske vožnje, te probne vožnje na šest natjecateljskih arena. Radilo se prema novim, ovogodišnjim pravilima koje se uvelike razlikuju od onih koja su se koristila prošli vikend u Karlovcu na završnici Hrvatske robolige.

Zbog ovogodišnjih postignutih rezultata, Marija Škrtić je pozvana u reprezentaciju Hrvatske, te će nas predstavljati na svjetskom natjecanju koje se održava krajem lipnja u Nizozemskoj. Marija je polaznica 3. razreda Tehničke škole Karlovac, i bit će jedina ženska predstavnica u reprezentaciji. Nakon europskog natjecanja slijede pripreme i ne sumnjamo da će bitno doprinijeti uspjehu Hrvata na svjetskom prvenstvu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest