Sindikalna biciklijada – Karlovčani će i ove godine za 1. svibanj pedalirati do Grduna uz potporu Karlovačke banke

Karlovčani će za 1. svibanj tradicionalno, po 20. put na sindikalnoj biciklijadi u organizaciji SSSH “pedalirati” na dionici dugoj 25 kilometara do Grduna, dok će im se na najmasovnijoj i najdugovječnijoj hrvatskoj biciklijadi pridružiti Ozaljčani i Dugorešani.

Kako je danas rečeno na tiskovnoj konferenciji, i ove godine sindikalnu biciklijadu podržat će Karlovačka banka koja je sa 25 tisuća kuna donirala kupnju majici za sve sudionike.

– Ovaj događaj je društveno značajan za Karlovac i Karlovačku županiju i Karlovačka banka se rado ponovo uključuje kao sponzor, rekao je predsjednik Uprave KABA-e Josip Delaš. Dodaje kako je to i promocija zdravog života te da banka rado podržava ovu manifestaciju

– Prošle godine je sudjelovalo 2.500 biciklista i to je bila najposjećenija biciklijada do sada, rekao je povjerenik SSSH Nikola Badovinac te otkrio da će uoči starta u Karlovcu biti snimljena milenijska fotografija povodom 20. biciklijade. Naime, u Karlovac ponovo dolazi najpoznatiji “milenijski fotograf” Šime Strikoman koji će u karlovačkom Šancu ovjekovječiti “bicikl” sazdan od Karlovčana, sudionika biciklijade. 

Ovogodišnja biciklijada imat će prosvjednu komponentu s obzirom da je SSSH organizator i velikog prosvjeda u Zagrebu. Badovinac je rekao da je u središnjici odlučeno da tradicionalno druženje u Splitu na Marjanu, u Osijeku na Dravi te karlovačka biciklijada budu održane po planu kako se ne bi kvarila tradicija, dok će članovi sindikata otići i u Zagreb.

Detaljniji program, sindikalci će prezentirani na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest