Opća bolnica Karlovac čeka sanaciju dugova, Strikić tvrdi da ovaj proces pacijenti neće osjetiti

Općoj bolnici Karlovac trebali bi stići bolji financijski dani, a višemilijunski dugovi, nastali godinama prije, biti ubrzo sanirani. Nakon što se i karlovačka Bolnica našla među onima za koje je Vlada RH donijela odluku o sanaciji, slijedi imenovanje Sanacijskog vijeća, sanacijskog ravnatelja i sanacija koja treba riješiti dug od 36,9 milijuna kuna.

– Posljednjih pet godina bolnica posluje u okviru financijskih mogućnosti što znači da nije stvorila niti jedne lipe novog duga, dapače, uspjela je smanjiti i naslijeđeni. On datira od vremena prije 2008. godine i iznosio je 45 milijuna kuna, na 31.12. 2012 godine 36,9 milijuna, a to je ujedno i dug koji će sanirati Vlada RH, rekao je za KAportal ravnatelj dr. Nedjeljko Strikić, dodajući da je Opća bolnica Karlovac, uz požešku, jedina dobila bezuvjetno mišljenje državne revizije.

Budući da Bolnica od 2008., po njegovim riječima, ne stvara nove gubitke i posluje maksimalno racionalno, ne očekuje da će sanacija dovesti do većeg poremećaja u kadrovskoj strukturi, to više što nemaju višak uposlenih kao neke bolnice. Program sanacije, koji bi uskoro trebao zaživjeti u karlovačkoj Bolnici, pacijenti neće osjetiti.

– Što se tiče naših pacijenata, smatram da se za njih neće stručno gotovo ništa mijenjati. Mi i dalje ulažemo u infrastrukturu bolnice, uređenje odjela, kao i nabavu nove suvremene dijagnostičke oprema, a na specijalizaciji imamo 37 mladih liječnika, što je garancija kontinuiteta rada u Bolnici, zaključuje Strikić.

On bi, neslužbeno doznajemo, mogao i dalje biti na čelu Opće bolnice Karlovac kao sanacijski ravnatelj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest