Jugoslavenski rekord Branka Obradovića – Kine od 77 sati neprekidnog puštanja glazbe

O troškovima za uređenje Male scene Hrvatskog doma, minimalnim tehničkim uvjetima i dozvolama, predizbornom tajmingu, čudnoj metodi gradske vlasti da prvo uredi po svome pa onda za mišljenje pita udruge i one koji o omladinskim klubovima znaju više od nje, bit će još riječi. Ali što jest, jest, zidovi i podovi Male scene su za skupe pare ipak uređeni, sad još treba biti dovoljno pametan da se odredi modus operandi prihvatljiv dijelu mladih koje ne zanimaju jeftina glazba i skupi kafići, mondena mjesta i “cajke”.

Na novoj Maloj sceni krenulo je nostalgično, sinoćnjim koncertom Psihomodo popa (čiji originalni članovi, sadašnji Davor Gobac i bivši Sale Radulović vuku korijene s Rakovca i koji su u Hrvatskom domu odsvirali neke koncerte za pamćenje), a preksinoć je DJ program započeo Branko Obradović Kina, čovjek koji je prije 34 godine na istom mjestu – samo što mu je cijela Mala scena bila pozornica, a publika u velikoj dvorani – bez prestanka puštao glazbu 77 sati. Iako se ta priča desetljećima prenosila poput urbane legende sa “začinom” navodnog ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda, ondašnje lokalne novine poklonile su tada velikom i vrlo posjećenom događaju svega nekoliko redova. Kina zbog svog podviga nije postao DJ pandan Alije Sirotanovića, nisu ga proglasili udarnikom, ali se definitivno upisao u anale urbane povijesti Karlovca i zaslužio da na novoj Maloj sceni prvi zavrti glazbu.

77 sati neprekidnog disko programa, Karlovački tjednik, 1. veljače 1979.

Branko Obradović, voditelj disko-kluba Centra za društvene djelatnosti omladine iz Karlovca, postavio je jugoslavenski rekord u neprekidnom vođenju programa. On je od 25. do 28. siječnja vodio program u ukupnom trajanju od 77 sati, a da za to vrijeme nije spavao!

–  Bilo je naporno, ali sam izdržao, kaže Branko. Krizu sam imao u subotu oko ponoći, ali sam uz pomoć masera Crvenog križa iz Karlovca, Ilije Dimkova, ostao budan. Mnogo su mi pomogli prijatelji bodreći me danonoćno, te publika koja je neprekidno bila u dvorani. Svima se zahvaljujem!

Programu, u kojem je Branko Obradović “odvrtio” više od dvije tisuće gramofonskih ploča, prisustvovalo je oko 5000 posjetilaca.

Pripremio Tihomir Ivka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest